Mainos

Helsingin Guggenheim-päätös viivästyy

Helsingin päätös Guggenheim-museosta viivästyy. Hankkeen käsittely lykkäytyy 3–4 viikolla, koska kaupunki päätti pyytää lausunnot asian kannalta keskeisiltä lautakunnilta ja johtokunnilta.

Helsingin kaupunginhallituksen oli määrä käsitellä Guggenheim-selvitystä jo 30. tammikuuta. Valtuuston oli tarkoitus päättää Helsingin kanta museohankkeeseen 15. helmikuuta.

Molemmat aikataulut viivästyvät lautakuntakierroksen vuoksi 3–4 viikkoa, vahvisti kaupungin lehdistöpäällikkö Tapio Kari STT:lle tänään.

Lisäaikaa otettiin, koska useat luottamushenkilöt esittivät, että asiasta pyydettäisiin lausunnot ennen kaupunginhallituksen käsittelyä.

Yleisradio kertoi tänään, että kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) on teettänyt opetus- ja kulttuuriministeriössä lisäselvityksen Helsinkiin suunnitteilla olevasta Guggenheim-museosta. Hänen mukaansa yksikään ministeriö ei liputa rahoittajana Guggenheimin puolesta.

Arhinmäki toisti samalla kantansa, jonka mukaan kulttuuriministeriöllä ei ole mahdollisuutta osallistua Guggenheim-museon rahoitukseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.