Mainos

Helsingin euroviisu-urakka loppusuoralla

Helsingin kaupunki on tyytyväinen eilen päättyneeseen euroviisuspektaakkeliin. Eilen illalla Senaatintorille kokoontui parhaimmillaan lähes 25 000 ihmistä, mutta väkimäärästä huolimatta ilta sujui leppoisasti.

Suomalaisten euroviisu-uurastus on loppusuoralla. Helsingin Areenassa on aloitettu kiivas viisurekvisiitan purkaminen ja kansainväliset vieraat ovat lähteneet kotimatkalle.

Yleisradio on saanut tapahtuman järjestämisestä runsaasti myönteistä palautetta sekä yleisöltä että kilpailijoilta. Viisujen finalilähetystä seurasi arviolta 120 miljoonaa ihmistä kymmenissä maissa eri puolilla maailmaa. Suomessa esityksen näki 2,1 miljoonaa televisiokatsojaa.

Myös Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen kiittää kaikkia järjestelyihin osallistuneita:

- Helsingin kaupungin kaikki hallintokunnat lähtivät innolla mukaan. Siihen lähtivät mukaan myös sidosryhmät, puolustusvoimat, poliisi ja ukuisat ja lukuisat kansalaisjärjestöt. Ja kun kaikki puhalsi yhteen hiileen ja teimme tämän yhdessä, syntyi koko kansan myönteinen kokemus. Tietenkin taustalla on meidän euroviisutraumamme purkamista, mutta nyt se purkautui iloisella tavalla. Nyt sitä ei enää tarvitse purkaa, Pajunen sanoi MTV3:n haastattelussa.

Kaupunginjohtaja Pajunen haluaisi nähdä suuria tapahtumia kaupungissa myös jatkossa.

- Tavoitteena olisi, että kaupunki olisi aktiivisempi jatkossa erilaisten suurtapahtumien hankkimisessa. Meille hyvinkin sopisi kerran vuodessa tällainen iso tapahtuma. Ongelma tietenkin on, että näitä ei kovin paljon maailmalla ole ja niitä on aika vaikea saada.

Senaatintorilla jopa 25 000 ihmistä

Euroviisuillan suurimmat juhlat olivat Helsingin Senaatintorilla. Poliisin mukaan viisuja seurasi virallisen fanikatsomon valkokankaalta enimmillään lähes 25 000 ihmistä.

Poliisi sulki ennen iltayhtätoista toviksi pääsyn kisakatsomoon, koska alueelle ei enää mahtunut enempää väkeä.

Järjestyshäiriöitä poliisin tietoon ei ole tullut. Tunnelma pääkaupungin keskustassa oli koko illan leppoisa, ja terassit olivat täynnä juhlakansaa.

Poliisin tietoon ei ole myöskään tullut merkkejä euroviisujen alla pelätystä taskuvarkausaallosta.

Torilla kuultiin viisuklassikoita

Senaatintorilla yleisö alkoi lämmetä jo hyvissä ajoin ennen suoran tv-lähetyksen alkua, kun Laura Voutilainen ja Jari Sillanpää lauloivat vanhoja euroviisuja ja Suomi-klassikoita.

- Hyvä juttu, hyvä idea, tällainen rento ja iloinen kansanjuhla, kehuivat vantaalaiset Terhi Salonen, Henriikka Vuolle-Apiala, Kati Tervalammi.

Tori räjähti huutoon, kun televisiolähetys vihdoin alkoi. Yleisön suosikki ei jäänyt epäselväksi.

- Leave me alone! huusi kymmentuhatpäinen joukko.

Pietarilaiset Eugen Paradeyer ja Dimitriy Kosenko tulivat Suomeen lauantaiaamuna.

- Pietarin 300-vuotisjuhlassa oli paljon enemmän ihmisiä, mutta täällä on hyvä henki ja hyvät järjestelyt, he sanoivat ja harmittelivat Venäjän tappiota Suomelle jääkiekon MM-kilpailujen välierässä.

- Hannan täytyy voittaa. Hänellä on oikea biisi, ei tehty kilpailua varten. En hylkää Hannaa, vaikka hän ei voittaisikaan, hän on niin hyvännäköinenkin nykyään, sanoi Maija Salminen.

Senaatintorin äänentoistosta risuja

Torilla oli kansainvälinen tunnelma, lippuja oli Koreasta asti. Tunnelma oli korkealla.

Yleisö antoi järjestäjille pyyhkeitä äänentoistosta, sillä kaiuttimet oli suunnattu vain Tuomiokirkkoa kohti.

Ruotsalaisen The Arkin fanit Anniina, Jasna, Silja, Hanna ja Sara eivät pitäneet itseään maanpettureina.

- Tämä on laulukilpailu. Jääkiekossa kannustamme kyllä Suomea, he lupasivat.

Senaatintorilla voi ennakkotiedoista poiketen seurata tänä iltana Suomen ja Kanadan välistä kamppailua jääkiekon MM-finaalissa. Ottelu alkaa kello 19.15.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.