Mainos

Helsingin Energia käynnisti Tetra-radiopuhelinten verkkopalvelun

Helsingin Energia on aloittanut vuoden alussa yrityksille suunnatun digitaalisten Tetra-radiopuhelinten verkkopalvelun. HelenNet-nimellä kulkeva verkkopalvelu tuotteistettiin myyntipalveluksi vuonna 2001 ja se on tällä hetkellä Suomen ainoa kaupallinen Tetra-operaattori.

HelenNet-palveluihin kuuluvat Tetra-radiopuhelinverkkopalvelut sekä konsultointi verkon datasiirtosovelluksissa. HelenNetin yhteistyökumppani logistiikkapalveluissa on TeleRing Oy, joka vastaa HelenNet-päätelaitteiden edustuksesta, huollosta, koulutuksesta ja asennuspalveluista.

Digitaaliset puhelimet analogisten tilalle

Helsingin Energian mukaan Terrestrial Trunked Radio eli Tetra-radiopuhelin on korvaamassa vanhat analogiseen tekniikkaan perustuvat radiopuhelimet eri puolilla maailmaa. Yhtiö on kehittänyt Tetra-puhelinten verkkopalveluaan vuodesta 1997 lähtien, jolloin se otti verkon koekäyttöön ensimmäisenä maailmassa. Vuonna 2000 HelenNetille myönnettiin kansainvälinen The Most Innovative Applications Development Award alan maailmankongressissa.

Helsingin Energia on rakentanut Tetra-radipuhelinkuuluvuutta myös Helsingin maanalaisiin tiloihin usean kymmenen kilometrin verran. HelenNet-verkko auttaa parantamaan maan alla työskentelevien työturvallisuutta, yhtiö kertoo.

Toistaiseksi vain pääkaupunkiseudulla

HelenNet toimii toistaiseksi vain pääkaupunkiseudulla. Sen kautta Tetra-puhelimia käyttävät Helsingin Energia sekä Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL.

Helsingin Energia tavoittelee Tetra-radiopuhelinverkollaan mahdollisuutta toimia kaikissa olosuhteissa sekä parannusta sähkö- ja kaukolämpöverkkojensa käyttöön liittyvään tiedonkulkuun. HelenNet-verkon toiminta-alueen laajentamista muualle Suomeen harkitaan kysynnän mukaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.