Mainos

Helsingin City-TV ei saanut toimilupaa

Pääkaupunkiseudulle ei ole näillä näkymin tulossa perinteistä analogista tekniikkaa käyttävää paikallis- eli lähitelevisiota. Valtioneuvosto hylkäsi tänään kaikki kahdeksan toimilupahakemusta.

Ministeriön päätöksen mukaan pääkaupunkiseudulla ei ole vapaana olevia taajuksia tv-toiminnan aloittamiseksi. Selvitykset ja kansainväliset neuvottelut vapaana olevista taajuuksista valmistuvat kuitenkin vasta aikaisintaan ensi kesänä. Telehallintokeskus neuvottelee parhaillaan venäläisen telehallinnon kanssa siitä, kuinka paljon digitaaliverkot ja Pietarilainen tv-kanava tarvitsevat taivaalta taajuuksia.

Mahdollisesti kesällä valmistuvan selvityksen jälkeen tiedetään, voidaanko pääkaupunkiseudulle rakentaa paikallinen analoginen tv-verkko. Liikenneministeri perusteleekin nyt tehtyä päätöstä teknisten seikkojen lisäksi Suomen viestintä-alan ilmapiiriin liittyvillä seikoilla.

Liikenneministeri Kimmo Sasin mukaan päätöksen siirtäminen olisi olisi jossain määrin vaikeuttanut yhteistyötä digifoorumissa ja digitalitelevision kehittämisessä.

Uusi hallitus voi joutua kuitenkin käsittelemään toimilupa-asiaa uudelleen heti kun taajuusselvitykset on tehty.

MTV:n varatoimitusjohtajan Jaakko Paavelan mukaan yhtiö hakee lupaa välittömästi uudelleen.

-Haluamme saada tähän asiaan riidattoman näkemyksen siitö, onko teknisiä mahhdollisuuksia todella olemassa vai ei, Paavela toteaa. MTV haki nyt toimilupaa pääkaupunkiseudulla toimivalle City-tv:lle.

MTV:n ja Nelosen lupaa jatkettiin

MTV Oy ja Oy Ruutunelonen Ab saivat toimiluvilleen jatkon vuoden 2006 loppuun. MTV:n nykyinen toimilupa menee umpeen tämän vuoden joulukuun puolivälissä. Nelosen toimilupa on voimassa vuoden 2001 syyskuun loppuun.

Sekä MTV että Ruutunelonen hakivat pisintä laissa mainittua toimilupaa eli kymmenen vuoden lupaa. Tätä lyhyempää toimilupaa perusteellaan varautumisella yleisradiotekniikan digitalisoimiseen. Lyhyehköä analogista toimilupaa perustellaan myös markkinoille suunnatulla signaalilla, että Suomi on siirtymässä digitaaliseen lähetystekniikkaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.