Mainos

Helsingin bussiturman syy inhimillinen erehdys

Kolmen ihmisen loukkaantumiseen johtanut onnettomuus sattui eilen iltapäivällä Helsingin Töölössä. Onnettomuuden syyksi on varmistumassa inhimillinen erehdys.

Helsingissä sattuneen seutu- ja kaupunkiliikenteen linja-autojen yhteentörmäyksen syynä oli ilmeisesti inhimillinen erehdys. Onnettomuuden tutkintaa johtava ylikonstaapeli Heikki Sandberg arvioi, että kuljettajat todennäköisesti tulkitsivat toistensa aikeet väärin, minkä seurauksena ajoneuvot törmäsivät kyljittäin toisiinsa.

Tarkempaa tietoa onnettomuuden syystä saataneen Sandbergin mukaan aikaisintaan muutaman viikon kuluttua, kun kuljettajia ja kaikkia todistajia on kuultu. Poliisi aloittaa kuljettajien kuulustelut näillä näkymin ensi viikon alussa.

- Tällä hetkellä on kuitenkin varmaa, ettei alkoholilla ole osuutta asiaan, Sandberg totesi.

Kolmen ihmisen loukkaantumiseen johtanut onnettomuus sattui eilen iltapäivällä Mannerheimintie 21:n kohdalla, kun HKL-Bussiliikenteen linjaa 345 ajanut linja-auto ja Concordia Bus Finlandin 40-linjan auto olivat pysähtymässä lähekkäisille pysäkeille.

HKL:n bussi ehti ensimmäisenä pysäkille, mutta jatkoikin saman tien matkaa, kun autoon ei ollut tulijoita. Viereisellä kaistalla taaempana tullut seutubussin kuljettaja kaartoi samaan aikaan pysäkille, ja autot ajautuivat yhteen. HKL:n bussi suistui törmäyksen voimasta päin puuta ja edelleen bussipysäkillä olleiden ihmisten päälle. Kolme ihmistä loukkaantui, ja heidät kuljetettiin Töölön sairaalaan. Poliisin mukaan heillä ei ole hengenvaaraa.

Molempia kuljettajia epäillään tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.