Mainos

"Helsingin Bussiliikenteen toiminta täysin röyhkeää lainrikkomista"

Helsingin Bussiliikenteen kuljettajien mielenilmauksen syynä on se, että Helsingin kaupungin omistama yhtiö ilmoitti eilen yksipuolisesti ja täysin yllättäen, että he siirtyvät vappupäivästä lukien toisen työehtosopimuksen soveltamiseen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuoren mukaan Helsingin Bussiliikenteen eilinen yksipuolinen ilmoitus työehtosopimuksen muuttumisesta on erittäin paha esimerkki siitä, kuinka kuntien omistamien yhtiöiden johtaminen ei lainkaan Suomessa toimi.

- Tässä on kyse tämän yhtiön täysin röyhkeästä lainrikkomisesta ja myöskin Helsingin kaupungin henkilöstöpoliittisten periaatteiden rikkomisesta, JHL:n puheenjohtaja Santamäki-Vuori kertoo MTV:n uutisille.

Uudet työehtosopimukset heikentävät liiton mukaan JHL:n neuvottelemia työehtoja.

- Erityisesti jäsenemme ovat arvostaneet sitä, että nyt voimassa olevassa työehtosopimuksessa työaikajärjestelyt ovat inhimillisemmät työn sidonnaisuusaikojen ja tämän tyyppisten asioiden suhteen. Jäsenet ovat aivan erityisesti arvostaneet näitä asioita, koska ne ovat samalla tukenneet kuljettajien jaksamista.

Santamäki-Vuoren mukaan Helsingin Bussiliikenteen hallituksen johto oli tehnyt asiasta päätöksen jo viikko sitten. Liitto kuitenkin sai asiasta tiedon vasta eilen. Työehtosopimusten on määrä muuttua ylihuomenna.

- Tämä on niin häikäilemätöntä toimintaa Helsingin kaupungin omistamalta yhtiöltä, että tähän oli vain pakko reagoida poikkeuksellisella tavalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.