Mainos

Helsingin budjetissa panostetaan investointeihin

Helsingin kaupunki aikoo panostaa ensi vuonna edelleen investointeihin, ja talonrakennukseen on tulossa ennätysvuosi. Nykyiseen 16,5 pennin veroäyriin perustuva talousarvioehdotus on kaikkiaan 1,3 miljardia alijäämäinen.

-Mikäli kehitys jatkuu näin, edessä on joko investointien supistaminen, verotuksen kiristäminen tai lainanotto, varoitetaan tänään julkistetussa vuosien 1999-2000 taloussuunnitelmassa. Henkilöstömäärän huomautetaan kasvavan nyt nopeammin kuin mitä väestönkasvun edellyttämä palvelujen lisätarve on.

Ensi vuoden alijäämä esitetään katettavaksi kassavaroilla. Investointeihin panostetaan kaikkiaan 2,5 miljardia markkaa. Tavoitteena on kohentaa erityisesti työllisyyttä. Investointien pääpaino on hankkeilla, jotka lisäävät käyttökustannuksia mahdollisimman vähän.

Kunnallisveron kokonaistuotoksi arvioidaan 9,5 miljardia markkaa. Kiinteistöveron arvioitu tuotto, 535 miljoonaa, perustuu nykyisiin kiinteistöveroprosentteihin: asuinrakennusten osalta 0,2:een ja muiden osalta 0,7 prosenttiin.

Valtionosuuksien merkitys kaupungin taloudelle pienenee edelleen. Niiden määrä jää ensi vuonna talousarvioesityksen mukaan 230 miljoonaan markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.