Mainos

Helprint sai suurtilauksen Venäjältä

Mikkeliläinen kirjapaino Helprint jatkaa Moskovan suurimman tv-lehden Semdenin painamista seuraavat viisi vuotta. Helprintin ruotsalainen emoyhtiö Tina (Tryckinvest i Norden) allekirjoitti keskiviikkona painatustöitä koskevan sopimuksen, jonka arvo on miljardi Ruotsin kruunua (noin 690 miljoonaa markkaa). Tilauksen arvo on noin 10 prosenttia Tinan vuosimyynnistä.

Semden on 1,2 miljoonan painoksellaan Venäjän suurin viikoittain ilmestyvä nelivärilehti, ja sen painos on kasvanut räjähdysmäisesti. Helprint alkoi painaa lehteä vuonna 1996, jolloin painos oli 140 000. Ensi vuonna painoksen odotetaan kasvavan lähes kahteen miljoonaan kappaleeseen viikossa.

Tina on viime vuosina lisännyt Venäjän-vientiään merkittävästi Helprintin ansiosta ja painaa nykyisin kolmea venäläistä viikkolehteä. Taustalla on muun muassa se, että Helprintin käyttämä syväpainotekniikka on kilpailukykyinen suurissa, varsinkin yli 200 000 kappaleen painosmäärissä.

Lisäksi Tina pystyy Mikkelin strategisen aseman vuoksi toimittamaan painotuotteita Moskovan alueelle vuorokaudessa. Mikkelistä lähtee viikoittain Moskovaan 15 rekallista tv-lehtiä, sanoi Tinan hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Hans Carlsson.

Lähimmät kapasiteetiltaan vastaavat avoimilla markkinoilla toimivat painot ovat Tukholman Interprint, joka myös on Tinan omistuksessa. Seuraavaksi lähimmät syväpainot ovat Saksassa ja Hollannissa, mutta niiltä menee matkan ja monien rajanylitysten vuoksi neljästä kuuteen päivää suurten painosmäärien toimittamiseen Moskovaan.

Helprintin ja Semdenin venäläisen julkaisijan yhteistyö on alusta saakka sujunut erittäin suotuisasti. Maksuvaluuttana on markka ja toimitukset Moskovaan kulkevat erittäin hyvin, Carlsson sanoi. Tinan osuus suurilevikkisten aikakauslehtien ja mainosten painatuksesta on noin 70 prosenttia Pohjolan alueella. Tina listautui 8. kesäkuuta tänä vuonna Tukholman osakepörssin O-listalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.