Mainos

Helprint lomauttaa henkilöstönsä kuukaudeksi

Mikkeliläinen painotalo Helprint lomauttaa tulevan vuoden ensimmäisellä puoliskolla koko henkilöstönsä neljäksi viikoksi. Pohjoismaiden suurin syväpaino työllistää kolmisensataa ihmistä.

Helprintissä marraskuun puolivälin tienoilla aloitetut yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Yhtiöstä sanotaan irti 26 ihmistä. Heistä noin kymmenen työntekijän työsuhteet päättyvät eläkejärjestelyin. Neljäntoista työntekijän määräaikaisia työsuhteita ei jatketa. Yt-neuvottelujen aikana vakinaistettiin kymmenen ihmistä.

Maailman talouskriisi on heijastunut myös Helprintin toimintaan. Yhtiön toimitusjohtajan Seppo Rantalan mukaan maailmantalouden voimakkaat muutokset ovat heikentäneet yhtiön ensi vuoden näkymiä.

- Varmistaaksemme kilpailu- ja toimintakykymme joudumme sopeuttamaan tuotantomme kysyntää vastaavaksi ja tehostamaan toimintojamme, Rantala sanoo.

Helprintin päätuotteita ovat aikakauslehdet, myyntiluettelot ja mainospainotuotteet. Yhtiön asiakkaita ovat aikakauslehtien lisäksi vähittäiskaupan ketjut sekä yritys- ja asiakasviestinnän ammattilaiset. Helprintin markkina-alue käsittää useita maita Euroopassa ja Venäjän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.