Mainos

Helppohoitoiset pintamateriaalit

Keittiöön sopivien pintamateriaalien kirjo on nykyään varsin suuri. Valinnanvara on tietysti hyvä asia, mutta miten päätyä juuri oikeisiin valintoihin, kun kyseessä on oma keittiö?

Pintamateriaaleja valitessa otetaan huomioon keittiön käyttö ja käyttäjät. Etenkin lapsiperheessä pintojen ja kalusteiden tulee kestää kovaa kohtelua ja jatkuvaa pyyhkimistä. Hygienia ja puhtaus on keittiössä toki muutenkin tärkeää. Materiaalien tulee lisäksi kestää ainakin jonkin verran kosteutta sekä lämpötilanvaihteluja.

Työtasot

Massiivipuusta valmistetaan sekä työtasoja että keittiön kalusteita. Puupinnat voidaan hioa kolhujen jäljiltä, öljykäsittely tekee niistä kosteudenkestäviä. Kokopuinen pinta on arvokas ja käytännössä ikuinen – vuodet vain lisäävät puun karismaa.

Laminaattitaso kestää kuumaa, kulutusta ja pyyhkimistä eikä säikähdä naarmuttamistakaan. Sen pinta on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä, sillä laminaatin pinta hylkii roiskeita. Pintoja on saatavilla erilaisissa väreissä, joten remontoija löytää valikoimista taatusti mieleisensä.

Akryylitasot tehdään yleensä mittojen mukaan ja valettuna, jolloin tiskiallas voidaan tehdä saumattomana samaan valuun. Akryyli ei kestä kulutusta ja kuumaa yhtä hyvin kuin puu, laminaatti tai kivi, mutta sitäkin voidaan tarvittaessa hioa hienolla hiekkapaperilla. Akryylille on saatavilla myös erilaisia hoitoaineita ja kiillotuspakkauksia.

Kivitaso on tyylikäs ja kestävä valinta. Kivitaso kestää kuumaa ja säilyy samanlaisena lähes iäti. Kivitasot tilataan yleensä mittojen mukaan.

Kaapistot ja laatikot

Massiivipuiset kaapinovet luovat lämmintä tunnelmaa keittiöön. Puu on elävä materiaali, jossa aijan patina näkyy kauniisti. Täys- eli massiivipuun asemesta voidaan käyttää myös puuviilua, joka on ohuella puukerroksella pinnoitettua levyä. Viilu on täyspuista edullisempi, mutta samalla kestävä ja tyylikäs materiaali.

Värilliset ovet ja etusarjat ovat usein maalattua tai pinnoitettua kalustelevyä. Maalipinta on kaunis ja helppohoitoinen, pinnoiteella saadaan aikaan korkeakiiltoinen pinta. Kiiltävässä pinnassa sormen- ja kädenjäljet näkyvät helposti, mutta se on tasaisuutensa ansiosta helppo pyyhkäistä puhtaaksi.

Lasi on myös suosittu kaapinovimateriaali. Vitriiniovia voidaan yhdistellä erilaisiin tyyleihin sujuvasti ja lasin takana tavarat ovat sekä esillä että suojassa pölyltä. Lasiovien pinta karkaistaan, jotta ne kestävät keittiökäyttöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.