Helppo marja-rahkapiirakka

Saisinko sellaisen mansikkatortun ohjeen, jossa on murotaikinapohja ja rahkatäyte? Elina


Hei Elina!
Ohessa on marjatortturesepti, jonka voi leipoa mansikoilla. Käytä mieluiten pienehköjä mansikoita. Tortun pohja voi olla itse tehty tai siinä voi käyttää valmista kauramurotaikinaa. Voit lisätä taikinakerroksen ja rahkakerroksen väliin paistonkestävää mansikkahilloa, niin saat tortusta vielä mansikkaisemman. Mikäli hillo on makeaa, älä laita kovin paljoa sokeria rahkatäytteeseen.

Helppo marja-rahkapiirakka

Piirakkavuoan halkaisija 28-30 cm, noin kymmenelle

  • Pohja:
  • ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kaura- tai pikakaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • TAI
  • 1 pkt valmista kauramurotaikinaa (400 g)
  • Päälle:
  • n. 4 dl mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita, puolukoita
  • Rahkaseos:
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Sulata kauramurotaikinaa tai tee itse taikina: Sekoita rasva, kerma ja muna. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

VINKKI: Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla kevyttuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat