Helpota painonpudotusta: 3 paikkaa, joissa kannattaa syödä

Ei ole aivan sama, syötkö työpöytäsi äärellä vai taukohuoneessa. Lue, missä paikoissa kannattaa ateriat nauttia – ja miksi!

Sillä mitä ja kuinka paljon syöt on suuri merkitys painonpudotuksen kannalta. Oletko kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että myös sillä, missä syöt, voi olla vaikutusta siihen, putoaako paino vai ei? Jos syöt väärissä paikoissa, saatat huomaamatta syödä tarpeettoman paljon tai sellaisia ruokia, joita et tavallisesti söisi. Kun siis nautit ateriaasi tai välipalaa, tee se jossain seuraavista paikoista!

1. Julkisella paikalla

Yksinään syövät ihmiset saattavat syödä jopa kolme kertaa enemmän kuin normaalitilanteessa. Jos tavoitteesi on karistaa kiloja, yritä syödä niin, että paikalla on ainakin yksi ihminen lisäksesi. Vaikka söisitkin yksin, mene esimerkiksi kahvilaan tai kesällä puistonpenkille, jossa ympärilläsi on muita ihmisiä. Kun syöt julkisella paikalla, olet tietoisempi siitä, mitä laitat suuhusi, joten todennäköisemmin pysyt kohtuudessa syömisessäsi.

2. Keittiönpöydän ääressä

Raskaan työpäivän jälkeen on liian helppo jumittua avonaisen jääkaapin eteen syömään päämäärättömästi kaappia tyhjäksi. Todennäköisesti tulet myös syöneeksi huomattavan määrän kilokaloreita vain siksi, ettet pidä lainkaan lukua siitä, mitä syöt. Kannattaakin suosiolla siirtyä ruokapöydän ääreen syömään. Valmista ateria tai välipala ja istu alas syömään kiireettömästi. Kun näet ruoan lautasella, aivosi rekisteröivät, paljonko syöt ja aterian jälkeen olosi on kylläinen.

3. Työpaikan taukohuoneessa

Aikataulusi on tiukka ja päätät syödä tietokoneen ääressä samalla töitä tehden. Valitettavasti se on huono idea, sillä et silloin keskity syömiseen. Pian lautasesi on tyhjä etkä edes muista syöneesi. Jätä mieluummin kone rauhaan edes kymmeneksi minuutiksi ja suuntaa taukohuoneeseen syömään. Silmäsi ja aivosi saavat lepoa, mutta se tekee hyvää myös painonpudotuksellesi, sillä läsnä on muitakin ihmisiä ja istut rauhassa ateriastasi nauttien.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde:Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja