Mainos

Helpota inhottavimpia kotitöitä

Pölypussin vaihtaminen ja roskiksen peseminen ovat kotitöitä, jotka mielellään jättäisi hoitamatta. Katso täältä Realsimple-sivuston vinkit, joilla selviät hankalista kotitöistä nopeasti ja helposti.

Näillä vinkeillä helpotat varmasti kamalimpia kotitöitä.

1. Pölypussin vaihtaminen

Kun imurin pussi on hieman yli puolillaan, imuteho heikkenee huomattavasti. Pölypussin vaihtamista kuitenkin helposti siirtää ja siirtää, koska se on likaista ja epämiellyttävää touhua.

Tee näin:

 • Pidä imuria aluksi päällä noin 30 sekunnin ajan, jotta kaikki lika putkesta ja muualta koneesta on varmasti pussissa. Jos et käytä tyhjennettävää pölypussia, nosta pussia suuaukon kohdalta hieman ja teippaa se ilmastointiteipillä kiinni. Näin pöly ei lentele aivan niin paljon ympäriinsä.
 • Jos sen sijaan käytät kierrätettävää pussia, vie koko imuri suosiolla ulos. Laita pussi muovisäkin sisään ja heiluttele sitä ensin, jotta suurin osa pölystä pääsee pois pussista. Sen jälkeen tyhjennä pussi kumihanskat kädessäsi ja varovasti, jotta terävät esineet eivät pistä sinua. Huuhtele pussi lämpimällä vedellä ja anna sen kuivua.

2. Leivänpaahtimen tyhjennys

Paahdettu leipä on todella hyvää, mutta muruset jäävät aina ikävästi paahtimen sisään. Ne kannattaa puhdistaa vähintään kerran kuukaudessa, sillä muuten urakka on huomattavasti vaivalloisempi.

Tee näin:

 • Irrota koneen pistoke seinästä ja vedä paahtimen alaosa irti, jos mahdollista. Käännä leivänpaahdin ylösalaisin roskiksen päällä, lähellä sitä ja taputtele sitä kevyesti.
 • Pyyhi ulkoiset osat kevyesti kostealla liinalla, mutta varo laittamasta vettä sähköisiin osiin.

3. Roskiksen peseminen

Vaikka keittiön roskapöntössä on pussi, ruoantähteitä ja muuta likaa ilmestyy astian seinämiin takuuvarmasti.

Tee näin:

 • Vie aluksi roskis joko ulos tai kylpyhuoneeseesi, ja suihkuta se läpikotaisin lämpimällä vedellä.
 • Sumuta astiaan tehokasta pesuainetta, kuten lemmikkien jätöksiä varten suunniteltuja aineita, sillä ne hävittävät pahat hajut ja poistavat bakteereja tehokkaasti. Harjaa se kunnolla esimerkiksi vanhalla tiskiharjalla ja jätä kuivumaan.

Jos lika on pinttynyttä, jätä se likoamaan muutamaksi tunniksi.

4. Jääkaapin takaosan puhdistaminen

Tämä olisi hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, vähintään kaksi kertaa vuodessa, sillä pöly jämähtää helposti lattiaan kiinni, jolloin sitä on hankalampi ja ennen kaikkea inhottavampi irroittaa. Lisäksi se voi vaikuttaa jääkaapin toimivuuteen.

Tee näin:

 • Vedä jääkaappi pois paikoiltaan hitaasti heilutellen puolelta toiselle. Kun tilaa on riittävästi, irrota jääkaapin pistoke seinästä. Muistathan myös pakastimen sulatuksen ennen virran irrotusta, mikäli ne ovat samassa, sillä muuten lattiasi lainehtii vedestä hetken päästä.
 • Imuroi aluksi seinät ja lattia. Jos alue on erittäin likainen ja pöly on päässyt jämähtämään, harjaa se voimakkaasti tehokkaalla pesuaineella irti. Myös pelkkä kostealla liinalla pyyhkiminen riittää, jos alue ei ole päässyt likaantumaan pahasti.
 • Kun seinä ja lattia ovat kuivat, vedä jääkaappi takaisin paikoilleen.

Kysymys: Miten sinä helpotat kodin vaikeimpia töitä? Jaa parhaat vinkkisi myös muille lukijoille!

Lähde: Realsimple.com

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.