Mainos

Helmut Kohlista Euroopan kunniakansalainen

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl on julistettu Euroopan kunniakansalaiseksi Wienin huippukokouksen yhteydessä.

Wienin kansalliskirjaston juhlasaliin kokoontuneet EU-maiden johtajat kiittivät näin Kohlia hänen toiminnastaan Euroopan yhdentymisen puolesta. Kohl, joka oli Saksan liittokansleri kuudentoista vuoden ajan, on vasta toinen henkilö, joka vastaanottaa tämän palkinnon; ennen häntä on palkittu vain Jean Monnet, joka kehitti idean Euroopan hiili- ja teräsyhteisön perustamisesta. Kohl ajoi aktiivisesti EU:n yhteistyön levittämistä uusille aloille, talous- ja rahaliitto Emun perustamista sekä unionin laajentumista. Saksan nopea uudelleenyhdistyminen oli myös pitkälti Kohlin ajama prosessi. Juhlissa Kohl kiitti muita EU-maita tuesta yhdistymisen vaikeina hetkinä.

Juhlakalu kehotti EU-maiden johtajia aina muistamaan poliittiset visiot Euroopan tulevaisuudesta eikä vain keskittymään raha- ja valtariitoihin. EU:n on pidettävä lupauksensa ottaa jäseniksi siihen pyrkivät maat, Kohl neuvoi. Kohl protestoi sitä vastaan, että häntä kohdellaan jo eläessään jonkinlaisena monumenttina.

-Helmut Kohl ei ole vielä mikään muistomerkki. Kaikki tietävät miten muistomerkkien käy, kun juhlat ovat ohi - linnut istuvat päälle ja tekevät tekosiaan, Kohl motkotti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.