Helmarit kärsi niukan tappion EM-hopeajoukkueelle Tanskalle – Tinja-Riikka Korpela nollasi Euroopan parhaimman pelaajan läpiajon

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kärsi niukan 0-1 tappion harjoitusottelussa Tanskaa vastaan. Ottelun ainoan maalin iski Mille Gejl 69. minuutin kohdalla.

Helmarit ovat paraikaa leirillä Kyproksella, ja se kohtasi maanantaina edellisten EM-kilpailujen hopeajoukkue Tanskan harjoitusottelussa. Tasaisessa ottelussa maalivahti Tinja-Riikka Korpela oli Suomen parhaimmistoa. Hän otti usean hyvän torjunnan, ja onnistui myös nollaamaan Euroopan parhaimmaksi pelaajaksi valitun Pernille Harderin läpiajon.

Korpela tunnusti, että Tanska oli "kaikessa pikkuisen parempi". Suurin ero oli pallonhallinnassa.

–  Menetimme pallon ehkä liian helposti. Pitäisi kyetä parempaan pallonhallintaan, jos aikoo voittaa ottelut. Paljon myös oli hyvää, ja onnistumisia laajalla rintamalla. Tappio tietysti harmittaa, mutta pienestä se oli kiinni, kun se tuli yhdellä maalilla. Pitää myös muistaa, että Tanska on huippumaa, Korpela sanoi.

Harder oli myös Kultainen pallo -äänestyksen toinen Ada Hegerbergin jälkeen. Tanska-ottelu oli viikon kestäneen leirin huipennus. Maajoukkueleiri päättyy tiistaina.

Maajoukkue valmistautuu loppukesästä alkaviin EM-karsintoihin pelaamalla usean harjoitusottelun kevään aikana. Karsintalohkot arvotaan kuukauden päästä 21. helmikuuta.

Alla sunnuntain iltakymmenen Tulosruutu.

 

Juttua päivitetty kello 18.07: Lisätty Tinja-Riikka Korpelan kommentit ottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat