Mainos

Hellyttävä video poikasten ruokahetkestä: Suomen suurin kyyhkylaji on sopeutumisen mestari – metsien piilopaikat ovat vaihtuneet kaupunkielämään

1:01

Sepelkyyhky tunnettiin ennen maaseudun arkana ja varovaisena lintuna. Nykyään sepelkyyhky on tavallinen näky myös kaupungissa.

Pihlajanmarjapuussa käy vilinä, kun sepelkyyhky vaappuu pesälleen. Kaksi nälkäistä poikasta odottavat ruokaa malttamattomina.

Video pihlajapuussa pesivästä sepelkyyhkystä on hyvä esimerkki siitä, millaisen muutoksen kyseinen lintulaji on kokenut elinympäristössään. Varovainen ja arka lintu on sopeutunut vuosien saatossa hyvin kaupunkielämään.

Sepelkyyhkyn pesäpaikka löytyi pitkään maaseudulta esimerkiksi metsän siimeksestä. Nykyään lintu tavataan yleisesti myös kaupunkialueilla. Sepelkyyhky voi pesiä jopa pihapiirissä tai lähellä ihmisten kulkuväyliä.

Sepelkyyhky pesi kerrostalon pihapuuhun Espoossa

Esimerkiksi videolla esiintyvät sepelkyyhkyt kuvattiin Espoon Matinkylässä sijaitsevasta kerrostalosta. Lintulaji on aikaisemminkin pesinyt lähistöllä, mutta ei kyseisessä puussa.

Katso videola hellyttävä hetki pesäpuussa – näin suurin kyyhkylajimme ruokkii poikasensa

Video kuvattiin elokuun lopulla. Myöhemmin poikaset siirtyivät pesästä puiden oksille harjoittelemaan lentämistä. Lopulta ne lähtivät pesästä noin neljän ja puolen viikon ikäisinä.

Rauhoitettu ja elinvoimainen sepelkyyhky on Suomen suurin kyyhkylaji. Se munii kerralla vain kaksi munaa, mutta voi tehdä tämän useita kertoja vuodessa. Kanta on kasvanut vauhdilla kaupungistumisen myötä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.