Mainos

Helleraja rikki tänään

Viikonlopusta on tulossa helteinen, toteaa MTV:n meteorologi Miina Manninen.

- Lämmin ilmaa tulee kaakosta Suomeen, joten voisi veikkailla, että idän suunnalla on kaikista lämpimimmät kolkat, yli 25 asetta, jopa 26 tai 27 asetta voi olla ylimmillään. Tosin ei länsi siitä paljoa jälkeen jää, sielläkin noustaan 25 asteeseen. Hellerajat paukkuvat myös Oulun korkeutta myöten eli yli 25 asteeseen noustaan monin paikoin varsinkin sisämaassa. Etelärannikolla tuuli voi tosin tehdä jopa kymmenen asteen eron lämpötiloihin.

Lämmintä ilmaa riittää koko viikonlopuksi.

- Varsinaiset hellelämpötilat jatkuvat varmasti vielä tänään ja huomenna, sunnuntainakin noustaan yli 20 asteeseen, mutta helleraja 25 asetta menee tuskin enää rikki. Vielä ensi viikollakin päästään yli 20 asteeseen päivän ylimmissä lukemissa ainakin keskiviikkoon asti.

Hellepäiviä luvassa myöhemminkin

Helleraja rikotaan tänään useammalla paikkakunnalla. Manninen muistuttaa, ettei kesän hellepäivien määrää voida arvioida vielä.

- Sää tulee päivä kerrallaan, että ei tarvitse huolestua, että nämä hellepäivät olisivat kesän hellepäivistä pois. Ei nämä kesän hellepäiviä vähennä.

Ukkonen jyrähtelee viikonloppuna

Kuuroittaiset sateet ovat tänään todennäköisimpiä länsirannikon tienoilla, mutta maan itäosissa todennäköisyys kasvaa huomenna.

- On niin lämmintä, että tulee ukkosta. Viime yönä kulki jo Suomen yli aika voimakkaitakin ukkoskuuroja, nyt ne ovat tainneet jo väistyä, mutta kyllä tänään iltapäivälläkin voidaan saada ukkosta lähinnä länsirannikon tuntumassa ja huomenna idässä. Sunnuntaina ukkoskuuroja voi tulla laajemmaltikin maan keskivaiheilla.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.