Helleaalto – lämpö voi jämähtää Suomen päälle pitkäksi aikaa

Lauantaina alkava lämmin jakso näyttäisi kestävän pitkälle ensi viikkoon. Myös ukkosia on luvassa.

Suomen itäpuolelle on vahvistumassa kesäinen korkeapaine. Vielä perjantaina ukkoskuuroja tulee maan keski- ja itäosassa ja myös pohjoisessa on epävakaista, pilvistä ja koleaa.

Viikonloppuna sää lämpenee, poutaantuu ja muuttuu aurinkoisemmaksi koko maassa. 

– Lauantaina lämpötila kohoaa jo Etelä- ja Keski-Suomessa 20-24 asteeseen, sunnuntaina menee helleraja rikki etelässä ja lännessä. Myös Lappi lämpenee sunnuntaina yli 20 asteeseen, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Ensi viikolla ilmavirtaukset käyvät lämpimältä suunnalta kaakosta.

– Ainakin alkuviikko näyttää melko aurinkoiselta ja poutaiselta koko maassa. Hellettä eli yli 25 astetta voi olla koko maassa. Ajoittain lämpötila voi kohota paikoin jopa 30 asteen lähettyville, sanoo Markus Mäntykannas.

Tämän hetken ennusteen mukaan myös ensi viikon loppupuoli näyttää hyvin lämpimältä, mutta vähitellen ilma on kosteampaa ja ukkoskuuroja alkaa kehittyä. 

– Samalla myös yöt lämpenevät, joten ilma voi olla melko tukalaakin. On mahdollista, että loppuviikosta koetaan kesän tähän asti rajuimmat ukkoset, jos lännen viileämpi ja epävakaisempi ilma kiilaa Suomen helleilman päälle, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:






Uusimmat