Mainos

Helleaalto ja metsäpalot koettelevat Etelä-Eurooppaa

Helteet koettelevat etelä-eurooppalaisia Italiassa ja Kreikassa. Alueella riehuu myös metsäpaloja. Säätieteilijöiden mukaan tulevien päivien aikana alueelle on luvassa jatkuvaa hellettä.

Vilvoittelua suihkulähteessä

Kolme yli 70-vuotiasta miestä on kuollut Etelä-Italiassa koko viikon vallinneessa helteessä. Ilman kosteuspitoisuus on tällä viikolla noussut Italiassa monin paikoin yli 70 prosenttiin. Albanian puolelta Luoteis-Kreikan Epiruksen alueelle levinneessä metsäpalossa on menehtynyt seitsemän ihmistä. Kaksi ihmistä kuoli ilmeisesti eilen ja viisi tänään. Yksi henkilö oli poliisin mukaan kadoksissa.

Kreikassa kymmenisen kylää on evakuoitu metsäpalojen vuoksi. Kreikan sisäministeri Vasso Papandreou julisti metsäpalon vuoksi kansallisen hälytystilan ja luonnehti tilannetta hyvin vakavaksi. Paloa oli sammuttamassa satoja palomiehiä. Pelastustöihin osallistui neljä lentokonetta ja kaksi helikopteria. Viranomaisten mukaan Israel on luvannut lähettää kaksi helikopteria sammutustöihin. Metsää on palanut 5000 hehtaaria. Myös Peloponnesoksen niemimaalla riehui tulipalo, johon oli menehtynyt karjaa. Yksi palon kolmesta rintamassa uhkasi perjantaina iltapäivällä vesivoimalaa. Voimakkaat tuulet ovat voimistaneet paloja. Metsäpalo on saanut myös Kreikan sisällissodan aikaisia kranaatteja räjähtämään.

Myös Kroatiassa paloi metsää perjantaina. Yksi nuori mies kuoli ollessaan sammutustöissä. Splitin alueen asukkaille annettiin torstaina varoitus metsäpaloista, joita alueella riehui perjantaina yhä lukuisia.
(STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.