Helle työllisti pelastajia viikonloppuna

Poliisi odottaa juhlinnan olevan vilkkaampaa ensi viikonloppuna, kun koulut ovat jo alkaneet.

Koululaisten viimeisen lomaviikonlopun juhlinta sujui pääosin odotettua rauhallisemmin, mutta ainakin Helsingin, Tampereen ja Lapin hätäkeskuksiin tuli hälytyksiä tavallista enemmän.

Pelastuslaitokselta arvioidaan, että myös juhlintaan liittyvä alkoholikäyttö lisäsi koulujen alkamisen alla väkivallantekoja ja myrkytyksiä. Helteinen sää lisäsi myös sairaiden ja vanhusten sairauskohtauksia.

Erityisesti Helsingissä ja Tampereella nuorisoa oli liikkeellä paljon. Poliisin mukaan lauantai-iltana meno oli vilkkaampaa kuin perjantaina. Poliisi odottaa juhlinnan kuitenkin vilkastuvan ensi viikonloppuna, kun koulut ovat jo alkaneet.

Ilman vakavia onnettomuuksia ei lauantaista ja sunnuntain vastaisesta yöstä kuitenkaan selvitty. Esimerkiksi Helsingissä neljä turistia loukkaantui yöllä, kun he jäivät suojatiellä auton alle. Noin kolmekymmentävuotias mies kuoli illalla metrojunan alle horjahdettuaan radalle.

Viikonlopun aikana koko maassa on syttynyt useita maasto- ja rakennuspaloja. Esimerkiksi Ruovedellä Pirkanmaalla naapuri pelasti nelihenkisen perheen palavasta talosta varhain eilisaamuna.

Tulipalojen riskin odotetaan laskevan tänään, koska suureen osaan maata on luvattu vesisadetta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat