Mainos

Helle surmannut satoja Unkarissa

Pahimmillaan 44 asteen kuumuus on koetellut Unkarin ohella Kreikkaa, Bulgariaa ja Romaniaa. Italiassa uimarannoille levinneet metsäpalot ovat vaatineet tänään neljän ihmisen hengen.

Unkarissa yhä jatkuva helleaalto on vaatinut satoja kuolonuhreja. Unkarin korkein terveysviranomainen arvioi, että kuumuus surmasi viime viikolla jopa 500 ihmistä.

Unkarin ohella helteet piinaavat muutakin Kaakkois-Eurooppaa. Sairaalat ja paloasemat ovat kuumuuden vuoksi erityisvalmiudessa muun muassa Kreikassa, Bulgariassa ja Romaniassa.

Romaniassa viranomaiset kertovat 12 ihmisen kuolleen tänään, kun lämpötila kohosi ennätykselliseen 44 asteeseen. Myös Serbiassa rikottiin ennätyksiä: maan pääkaupungissa Belgradissa mitattiin 43 asteen lämpötila. Alueelle odotetaan kuitenkin lähipäivinä viileämpiä ilmavirtauksia.

Paniikki metsäpalojen levitessä rannoille

Helle ja kuumuuden aiheuttamat tulipalot ovat koetelleet myös Etelä-Eurooppaa. Etelä-Italiassa metsäpalot ovat aiheuttaneet paniikkia, kun liekit levisivät rannoille ja leirintäalueille. Neljän ihmisen kerrotaan kuolleen palossa.

Yli tuhat ihmistä on jouduttu evakuoimaan tulen saartamalta rannalta Peschicin kaupungissa Italian Pugliassa. Läheisissä Viesten ja Termolin kaupungeissa tuli tuhosi koteja ja uhkasi leireilijöitä.

Italian palojen uhrien kansallisuutta ei tiedetä. Ulkoministeriön tietojen mukaan alueella ei ole suomalaisia eikä sinne järjestetä Suomesta valmismatkoja.

Viranomaisten mukaan näyttää todennäköiseltä, että suuri osa paloista on sytytetty tahallaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.