Mainos

Helle ja ukkonen kiusaavat Eurooppaa

Etelä-Eurooppa kylpee rajussa helleaallossa. Bulgariassa helle vaatinut jo neljän ihmisen hengen. Italiassa kuumuus on sytyttänyt useita metsäpaloja.

Työmies pyyhkii hikeä otsaltaan


Bulgariassa lämpömittari kipusi 42,5 asteeseen, mikä oli ennätys sataan vuoteen.Sardiniassa on ollut jopa 50 astetta lämmintä. Sadat etelä-eurooppalaiset ovat joutuneet turvautumaan sairaalahoitoon. Viikonvaihteessa elohopean on ennustettu kipuavan vieläkin korkeampiin ennätyslukemiin, etenkin Kaakkois-Euroopassa. Etelä-Euroopan helle ja Keski-Euroopan ukkosmyrskyt ovat surmanneet tällä viikolla jo yhdeksän ihmisiä . Myös paikoittain huonoksi muuttunut ilmanlaatu on saanut sadat ihmiset hakeutumaan ensiapuun.

Kreikassa hallitus on varautunut tänä vuonna helleaallon aiheuttamiin ongelmiin. Lääkärit tarjoavat halukkaille apuaan puhelimitse ympäri vuorokauden antaen ohjeita kuumuudessa selviämiseen ja bussit noutavat erityisesti vanhuksia kodeistaan julkisiin, ilmastoituihin tiloihin päivän kuumimmaksi ajaksi. Kreikassa lämpömittarin lukema on noussut lähelle 40 astetta. Kun samankaltainen helleaalto koetteli Kreikkaa viime vuonna, 28 ihmistä menehtyi kuumuuteen.

Luonnonvoimat ovat tehneet tuhoisaa jälkeä myös muualla Euroopassa. Itävallassa riehunut ukkosmyrsky on vaatinut kolmen ihmisen hengen. Yksi jäi kaatuvan seinän alle, toinen kaatuvan puun alle ja kolmas surmansa saanut oli vuorikiipeilijä, johon salama iski.

Ranskassa salamanisku surmasi kaksi ihmistä. Myös Sveitsissä ukkonen jätti jälkensä, rankka sade sai kadut tulvimaan ja kova myrskytuuli riehtoi mennessään puita juurineen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.