Mainos

Helle hellittää USA:ssa

Yhdysvalloissa pitkään jatkunut helle on alkanut hieman hellittää mutta ankara kuivuus jatkuu ajaen maanviljelijöitä ja karjankasvattajia perikadon partaalle. Useita osavaltioita Yhdysvaltain itäosassa on julistettu tuhoalueeksi, kun viljasadot ovat kuivuneet pelloille. Hallitus on luvannut maanviljelijöille halpakorkoisia lainoja kadosta selviämiseen, mutta niiden ei uskota enää riittävän.

Helleaalto USA:ssa

Yhdysvaltain maatalousministeri Dan Glickman on kierrellyt rauhoittamassa maanviljelijöitä Yhdysvaltain itäosan osavaltioissa, jotka alkavat muistuttaa Marsin pintaa. Kuukausia jatkunut ennen näkemättömän ankara kuivuus on tuhonnut alueen maissi- soijapapu ja tupakkasadot. Pahinta on se, että tämä on ollut vain jatkoa maanviljelijöiden pitkään jatkuneelle kurimukselle. Maataloustuotteiden hinnat ovat olleet alimmillaan Yhdysvalloissa kymmeneen vuoteen, minkä vuoksi pienikin säähäiriö ja sadon pieneneminen on ajanut monet maanviljelijät perikatoon. Tämä on jo kolmas perättäinen kuivuusvuosi alueella.

Myös karjankasvattajat vaikeuksissa


Maanviljelijöiden lisäksi vaikeuksissa ovat karjankasvattajat, joiden on täytynyt teurastaa karjaa veden ja heinän puutteessa. Tuhojen arvellaan nyt nousevan lähes kuuteen miljardiin markkaan, eikä hallituksen lupaamien halpakorkoiskoisten lainojen uskota enää pelastavan maatiloja. Lisää tiloja on joutumassa vasaran alle liian suuren velkataakan painamana ja niiden ainoa pelastus olisivat suorat avustukset.

Yhdysvalloissa, missä muun muassa hiilidioksidipäästöjen pienentämistä maapallolla on sinnikkäästi vastustettu, on alettu nyt pohtia mistä näissä äärimmäisissä sääilmiöissä oikein on kyse.


Jos sateita ei saada lähikuukausina, tulee tästä vuosisadan pahin alueella koettu kuivuuskausi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.