Helka Ketonen lähetyksessä: Vietnamilaiset näkevät edelleen painajaisia sodasta

Vietnamissa kaksi vuotta asunut Helka Ketonen vei Studio55.fi-lähetyksen katsojat nojatuolimatkalle maahan.

Helka Ketonen kertoi lähetyksessä erilaisista nähtävyyksistä ja elämyksistä, joita Vietnamissa vieraileva voi kokea. Esimerkiksi paikallisten luona asuminen on Ketosen mukaan hyvä asumismuoto lomamajoitukselle. Vietnamilaisilla on hienostunut suhtautuminen ulkomaalaisiin.

– Kotimajoitus on todella kiinnostavaa. Suosittelen sitä, koska silloin pääsee näkemään, miten paikalliset elävät. Ihmiset ovat hirvittävän ystävällisiä ja uteliaita, mutta jättävät kyllä sopivan välimatkan, Helka Ketonen kertoi ohjelmassa.

Ruokakulttuuriin tutustuminen voi myös tarjota elämyksiä. Koiran käyttö ravintona on Vietnamissa vähentynyt, mutta sitä syödään kuitenkin edelleen, samoin kuin rottaa.

– Rotta on vähän niin kuin pieni kani. Sitä syödään pohjoisessa, jossa on puhtaat riisiviljelmät, ja niillä viljelmillä syötävät rotat asuvat.

Ketonen esitteli lähetyksessä myös häkellyttäviä valokuvia maailmanperintökohteesta Halonginlahdesta.

– Kyllä kyynel tuli silmään, kun ensi kertaa menin Ha Long Bayhin ja näin sen omin silmin. Turistien on helppo päästä lahteen, siellä voi syödä mereneläviä, jotka on juuri nostettu suoraan merestä. Voi hyppiä laivan kannelta veteen ja nauttia elämästä.

Sota esitellään turisteille

Vietnamin sota näkyy myös turistinähtävyyksissä. Vietnamissa on mahdollista tutustua esimerkiksi sotamuseoon ja Củ Chi tunneleihin, joissa ihmiset sodan aikana asuivat. Sissit yrittivät tunneleista käsin suojella Ho Chi Minh Cityä ulkomaalaisvalloitukselta. Sota elää edelleen myös paikallisten mielissä.

– Ihmiset muistavat sodan tasan tarkkaan. Vaikka vietnamilainen ei mieluusti muistele menneitä vaan suuntaa eteenpäin, niin kyllä vanhemmat ihmiset kertovat, että he edelleen näkevät pahoja unia ja muistavat kuinka asuivat tunneleissa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Ketonen kertoi Vietnamin kulttuurista ja nähtävyyksistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja