Helikopteriturman tutkintalautakunta kootaan pian

Viron pääministeri on pyytänyt Suomea osallistumaan helikopteriturman johdosta asetettavaan tutkimuskomissioon.

Helikopteriturman tutkintalautakunta asetetaan pikaisesti ja virallinen tutkinta aloitetaan. Todennäköisesti lautakunta pääsee aloittamaan työnsä jo torstaina.

Viron pääministeri Andrus Ansip on pyytänyt Suomea osallistumaan tapaturman johdosta asetettavaan tutkimuskomissioon. Käytännössä Viro kutsuu tutkintaan mukaan Suomen onnettomuustutkintakeskuksen, ja maat muodostavat yhteiskomission.

Ilmailulaitoksen lentoturvallisuushallinnon apulaisjohtajan Reijo Lambergin mukaan Suomen virallisen onnettomuustutkintalautakunnan nimeää oikeusministeriö. Viro ja Suomi sopivat keskenään työnjaosta.

Lamberg sanoo, että käytäntö on normaalia yhteistyötä lento-onnettomuuksien tutkinnassa. Monet suuremmat ja valtioiden välillä tapahtuneet onnettomuudet tutkitaan yhdessä.

-Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat ovat Suomestakin jo varmasti lähteneet paikalle. Paikalle lähdetään etupainotteisesti, vaikka ei olisi kutsuttukaan. Myös Viron päästä onnettomuustutkintaelinten tutkijat ja johtajat ovat jo asialla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat