Mainos

Helikopteriliikenne alkaa Helsingin ja Tallinnan välillä

Kilpailu Helsingin ja Tallinnan välisessä laivaliikenteessä on jo kova, mutta nyt taivaalle on tulossa uusi yrittäjä.

Ensi viikolla kaikkein kiireisimmät ja maksukykyisimmät matkustajat voivat lentää helikopterilla Suomelahden yli. Helikopteri-yrittäjä Tapani Mäkinen , liikennöinnin aloittavasta Copter Action-yrityksestä uskoo Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteen edelleen kasvavan lähivuosina.
On han jo nyt Helsingin ja Tallinnan välinen liikenne kasvanut 7-8 prosenttia vuosittain ja asiasta hyvin tietoiset tahot arvelevat, että nykyisestä 6 miljoonasta matkustajasta potentiaali lähentelee kymmentä miljoonaa.

Matkustajamäärien kehitys on Viron itsenäistyttyä ollut rajua. Valtaosa väliä kulkevista on turisteja, liikeasioissa kulkee vain joka kuudes. Ja lähinnä tätä ryhmää kopterikyytiin haetaan, tavoitteena on 30 000 matkustajaa vuodessa. Kyyti Sikorskylla ei ole ihan halpaa, yhteensuuntaan hinnaksi tulee liki tuhat markkaa. Mutta kovat ovat helikopterihankkeen kustannuksetkin.

Helikopteri-yrittäjä Mäkinen sanoo, että kustannukset ovat kaiken kaikkiaan noin 100 miljoonaa markkaa, josta helikopterit 2 kappaletta vievät n. 70 miljoonaa markkaa ja muu liittyy terminaalin rakentamiseen ja henkilökunnan kouluttamiseen.

Helsingistä Tallinnan keskustaan pääsee 18:ssa minuutissa. Laivalla matka taittuu parhaimmillaan vajaassa puolessatoista tunnissa. Lentokoneellakin pääsee, mutta silloin aikaa tuhraantuu kenttäkyyteihin ja muodollisuuksiin.

Helikopteriliikenteen käynnistäminen Tallinnan ja Helsingin välille vei melkein neljä vuotta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.