Mainos

Helena Ranta Jeninin selvitysryhmään

Oikeushammaslääkäri Helena Ranta on kutsuttu YK:n Jeninin tutkintaryhmään. Ryhmän lähtöajasta ei Israelin vastustuksen takia ole vielä selvyyttä.

Oikeushammaslääkäri Helena Ranta on kutsuttu asiantuntijajäseneksi presidentti Martti Ahtisaaren johtamaan YK:n Jeninin tutkintaryhmään.

Ryhmän on tarkoitus lähteä Länsirannalle tutkimaan Jeninin pakolaisleirin tuhoja. Ryhmään nimitettiin myös tanskalainen lakimies Tyge Lehman.

Presidentti Martti Ahtisaaren johtaman ryhmän matka viivästyy, koska Israel on halunnut muutoksia sen kokoonpanoon. YK ilmoitti kuitenkin eilen, että vastustuksesta huolimatta Ahtisaaren ryhmän odotetaan saapuvan Lähi-itään lauantaina. Pääsihteeri Kofi Annan ei aio edelleenkään neuvotella ryhmän kokoonpanosta Israelin kanssa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tähdensi eilen, että on Israelin etujen mukaista päästää selvitysryhmä Jeniniin. Powellin mukaan ei ole kuitenkaan olemassa minkäänlaisia todisteita siitä, että Jeninissä olisi tapahtunut joukkomurhia.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana matkustaa tänään Ruotsiin keskustelemaan Lähi-idän tilanteesta pääministeri Göran Perssonin kanssa.

Ranta on osallistunut vastaavanlaisiin sotarikosten selvitystöihin aikaisemminkin mm. tutkiessaan Racakin joukkosurmaa Kosovossa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 25.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.