Mainos

Helena Rannan ryhmä palasi Irakista etuajassa

Kuusiviikkoiseksi kaavailtu matka supistui puoleen pahentuneen turvallisuustilanteen vuoksi.

Oikeushammaslääkäri Helena Rannan johtama viisihenkinen suomalaisryhmä on joutunut palaamaan etuajassa Irakista Suomeen. "Koko viisihenkinen ryhmä palasi Suomeen jo viikonloppuna", Ranta kertoi illalla. Rannan mukaan ulkoministeriö aikoo järjestää asiasta tiedotustilaisuuden ylihuomenna.

Asiantuntijaryhmän matkan kestoksi oli kaavailtu kuutta viikkoa, mutta matka kuitenkin kutistui runsaan kolmen viikon mittaiseksi. Rannan johtama tutkimusryhmä lähti Irakiin 10. maaliskuuta tutkimaan Saddam Husseinin valtakauden aikaisia joukkohautoja. Matkan alkuosan aikana ryhmän oli määrä oleskella Bagdadissa ja suunnata sen jälkeen muualle Irakiin. Tarkkoja matkasuunnitelmia ei kerrottu julkisuuteen.

Ryhmä joutui monin paikoin muun muassa yöpymään teltoissa kenttäolosuhteissa. Asiantuntijat matkustivat Irakissa jatkuvasti panssarikulkueessa ja tutkimusryhmän saattueeseen kuului kaikkiaan yli kolmekymmentä ihmistä. Irakissa on ollut viime aikoina runsaasti yhteenottoja liittouman joukkojen ja shiiataistelijoiden välillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.