Mainos

Heinonen: Valtio kaataa Soneran optio-ohjelman

Valtion edustaja ei aio hyväksyä Soneran maaliskuun yhtiökokouksessa yhtiön hallituksen esitystä Soneran uudesta optio-ohjelmasta.

Valtion vastustava kanta kaataa Soneran optiohankkeen, sillä valtiolla on edelleen yli puolet Soneran osakkeista. Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen kertoi asiasta tänään Yleisradion Radiouutisille.
Heinonen sanoi haastattelussa, että hän päätyi ratkaisuun mm. julkisen kohun vuoksi.

Tämän aamun MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä eläkkeellä oleva pankinjohtaja Ahti Hirvonen sanoi, että optio-ohjelmilla on tavattu palkita yhtiön vastuuhenkilöitä myönteisestä kurssikehityksestä. Hirvonen valitteli viime aikoina esiin noussutta ilmapiiriä, jonka mukaan optiot ovat saavutettu etu ja että niistä koituvat edut on saatava myös huonon kurssikehityksen tilanteessa.

Soneran hallitus julkisti esityksensä alkuviikosta. Sen mukaan uutta ohjelmaa tarvitaan, jotta yhtiö voi varmistaa asiantuntevan henkilöstön saannin ja pysymisen yhtiössä. Esitys lievensi selvästi vanhan kannustinohjelman ehtoja.

Soneran osakkeen hinta on laskenut rajusti viime aikoina. Aamulla sillä käytiin kauppaa hieman yli 15 eurolla.

Niinistö liittyi arvosteluun

Sauli Niinistö

Myös valtiovarainministeri Sauli Niinistö on yhtynyt optioita arvostelevien joukkoon. Niinistö sanoo, että valtionyhtiöiden optiojärjestelyjä on harkittava nykyistä tarkemmin.

Kohu Soneran kevennetystä optiojärjestelmästä aiheuttaa Niinistön mukaan tarpeen miettiä koko optioasiaa uudelleen. Niinistön mukaan hallitus ei ainakaan vielä ole tehnyt asiasta yleistä linjausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.