Mainos

Heinonen: Umts-riskeistä ei varoitettu

Olli-Pekka Heinosen mukaan hän ei saanut minkäänlaista varoitusta umts-riskeistä.

Entinen liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) kiistää julkisuudessa olleet tiedot siitä, että virkamiehet olisivat varoittaneet häntä umts-huutokauppoihin liittyvistä riskeistä.

Heinonen oli tänään kuultavana Sonera-asiasta eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaostossa. Heinonen vakuutti kokouksen jälkeen toimittajille, ettei hän saanut minkäänlaista varoitusta umts-riskeistä. Hänen mukaansa riskien arviointi on ollut yhtiön hallituksen asia.

-Me emme ole käsitelleet umts-huutokauppoja ministeriössä, Heinonen totesi jälleen kerran. Valtio-omistajan puuttuminen huutokauppoihin ei olisi hänen mukaansa ollut lainsäädäntöpohjalta mahdollista, koska yksi yksittäinen pääomistaja ei voi ottaa käsiteltäväkseen yhtiön operatiivisia päätöksiä.

Heinosen mukaan omistajapolitiikan osalta on vaikea ajatella mitään toista menettelytapajärjestystä umts-huutokaupoissa. Heinosen mukaan yhtiön hallituksen päätös umts-kaupoista on tietenkin jälkeenpäin katsottuna ollut virhe. Oman osuutensa virheinvestointiin hän katsoi liittyvän yhtiön hallituksen valintaan.

-Kun minä yhdessä muiden osakkeenomistajien kanssa olin valitsemassa sitä hallitusta, joka jälkikäteen katsoen on tehnyt virheinvestoinnin, niin totta kai se syyllisyyden ketju kulkee myös minuun.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.