Mainos

Heinonen kiistää Soneran myynnin

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen kiistää tiedot Soneran kaupasta brittiläiselle Vodafonelle. Heinonen muistuttaa myös, että hallitus ei ole vielä saanut eduskunnalta valtuutusta koko Sonera-osuutensa myymisestä.

Maailman suurin matkapuhelinoperaattori brittiläinen Vodafone Airtouch haluaisi ostaa neljäsosan Sonerasta. Brittilehti The Sunday Timesin mukaan yhtiö neuvottelee suurkaupasta, jonka mukaan se ostaa Soneran osakkeita 10 miljardilla punnalla eli noin 96 miljardilla markalla.

Lehden mukaan kauppa voi ratketa jo muutamien viikkojen aikana. Vodafonen edustaja ei ole toistaiseksi ottanut kantaa lehtitietoihin.

Salin: Myyntihuhut pelkkä markkinointikikka

Soneran toimitusjohtaja Aulis Salin uskoo, että kyseessä on pelkkä markkinahuhu. Salinin mukaan hallituksen kaavailut koko Sonera-osuutensa myymisestä nostattavat helposti tämäntyyppisiä huhuja. Varsinkin kun Vodafone on ainoa varteenotettava ostajaehdokas.

Viime kuussa Vodafone sopi fuusiosta saksalaisen telekonsernin Mannesmannin kanssa. Tuolloin Vodafone sai haltuunsa yli 60 prosenttia Mannesmannin osakkeista.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.