Mainos

Heinonen: Keskustelua tietoyhteiskunnasta

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen perää keskustelua tietoyhteiskunnasta, jotta kehitys ei johtaisi ihmisten eriarvoistumiseen ja syrjäytymiseen. Hänen mukaansa keskustelua kaivattaisiin elinikäisestä oppimisesta ja uusien oppimismenetelmien ja -välineiden käytöstä mutta myös tietoyhteiskunnan palveluista osana välttämättömyyspalveluja.

-Tietoyhteiskunta on sekä vaativa haaste että uusi mahdollisuus kansalaisille, yrityksille ja julkiselle hallinnolle, Heinonen huomautti EU:n talous- ja sosiaalikomitean TEN-jaoston kokouksessa Oulussa tänään. Heinosen mukaan tieto ja osaaminen ovat ensi vuosituhannella taloudellisen kilpailukyvyn ja koko yhteiskunnan hyvinvoinnin perusta.

Hän kuitenkin korostaa, että inhimillisen tiedon jatkuva tuottaminen, hallinta ja soveltaminen lopulta ratkaisevat yrityksien ja kansantalouksien menestymisen tietoyhteiskunnassa. Oulussa tänään alkaneen kuulemistilaisuuden tietoyhteiskunnasta ja työpaikkojen luomisesta järjestävät Euroopan talous- ja sosiaalikomitean sekä Euroopan komissio.

Tilaisuuden tavoitteena on tähdentää tietoyhteiskuntaa mahdollisena työpaikkojen luojana. Saadut tulokset sisällytetään kertomukseen, jonka komissio esittää Helsingin huippukokoukselle. Kuulemistilaisuus jatkuu vielä tiistaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.