Mainos

Heinolan lukion joulukuusi saavutti maailmanennätyksen - huima määrä koristeita

Suomen virallinen joulupuukaupunki Heinola on saavuttanut maailmanennätyksensä joulukuusen koristelussa. 

Heinolan lukion tiloissa seisovaan lähes viisimetriseen joulukuuseen oli tarkoitus saada killumaan vähintään 10 000 joulukoristetta. Lopullinen määrä julkistettiin aamulla kaupungin joulupuujuhlassa: joulukuuseen kertyi kaikkiaan 12 818 joulukoristetta.

Jokainen kuuseen laitettava joulukoriste on tarkasti dokumentoitu ja laskettu, mutta ennätys on vielä epävirallinen.  Guinnessin ennätystenkirjan tuomarit tarkastavat heille lähetettävät kuva- ym. dokumentit ennätyksen tekemisestä, ja mahdollista ennätyksen virallistamista voidaan odottaa ensi keväänä.

Ennätyksen uskotaan kuitenkin menevän läpi, sillä edelliset ennätykset ovat noin 8 000 koristetta.

Persoonallisesta joulukuusesta tuli koko Heinolan yhteinen asia. Koristeita on virrannut koululle laatikkokaupalla. Oppilaat, päiväkodit, senioritalot, yksityiset henkilöt ja muut yhteisöt askartelivat uusia joulukoristeita tai lahjoittivat joulukuuseen vanhoja, tarpeettomaksi käyneitä koristeita. 

–  Ihan yksivuotiaat ja niin pienet, kuin kynää ja saksia pystyvät käsissään pitämään, ovat olleet kaikkein pienimpiä koristeiden tekijöitä, kertoo ennätysyrityksen puuhanainen ja lukion äidinkielen opettaja Taru Viinikainen

Tuhannet joulukoristeet irrotetaan kuusesta loppiaisen jälkeen ja laitetaan myyntiin paikallisille kirpputoreille. Rahat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.