Mainos

Heinolan ison tulipalon sammutustöitä hankaloitti sammutusveteen liittyvät haasteet – palomestari MTV:lle: "Läheisestä järvestä haetaan vettä"

4:43
Silminnäkijä kommentoi Heinolan tulipaloa.

Viime yönä Heinolassa alkaneeseen romuautojätekasan palon sammutustöihin osallistui useita yksiköitä. Heinolan, Paavolan ja Nastolan asemat, sekä useita alueen sopimuspalokunnista osallistui sammuttamiseen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos julkaisi sammutustöistä päivityksen Instagramissa, jonka mukaan paloa sammutettiin vesitykeillä ja vaahdolla.

Päivityksen mukaan sammutusveden riittävyys aiheutti päänvaivaa, sillä paloposti- ja vesiasemaverkoston kapasiteetti ei riitä isojen tilanteiden vaatimaan vedenkulutukseen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Petteri Haverinen kertoo MTV Uutisille, että isoissa paloissa voi tulla hetkellisiä taukoja, sillä normaali säiliöauto tyhjenee vesitykeillä nopeasti ja säiliöautoja tulee olla useita tarjolla välittömästi.

– Meillä on lähellä luonnonvesiasema, eli läheisestä järvestä haetaan vettä. Toisena meille tulee runkovesilinja alueelle, eli kyllä meillä vettä riittää. Normaali säiliövesitykki imaisee säiliön tyhjäksi minuutissa puolessatoista, mutta katkokset eivät vaikuta sammuttamiseen, Haverinen toteaa.

Instagram -päivityksen mukaan jälkisammutus jatkuu pitkälti lauantaipäivän ajan.

– Tällä hetkellä yksi kasoista savuaa hieman ja palokunta on enää muutaman tunnin paikalla, jonka jälkeen loppuvartiointivastuu on alueen yrityksellä, Haverinen toteaa.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja