Mainos

Heinolan ampujan ase oli laiton

Heinolan ampumavälikohtauksessa käytettiin luvatonta ja laittomasti hankittua asetta. Poliisi selvittelee vielä tarkemmin järeän pistoolin alkuperää ja hankinta-ajankohtaa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lila Havusela esittää vuonna 1967 syntynyttä miestä vangittavaksi perjantaina. Havuselan mukaan vangitseminen voi tapahtua vahvemmilla eli niin sanotusti todennäköisillä syillä.

Epäilty on kuulusteluissa myöntänyt ampuneensa kohti työtoveriaan työpaikallaan Stora Enson pakkaustehtaalla keskiviikkona vähän ennen puoltapäivää.

Teon motiivit liittyvät epäillyn henkilökohtaiseen elämään. Miehellä ei ole rikostaustaa, eikä tapaukseen liity alkoholia.

Komisario Havuselan mukaan ammunnan kohteella oli hyvä tuuri, sillä tämä oli ampumishetkillä vain muutamien metrien päässä pistoolista.

- Meillä ei ole vielä varmaa kuvaa siitä, pelastiko uhrin karkuun lähtö vai toisen osapuolen huono ampumataito.

Ei fyysisiä vammoja

Vuonna 1980 syntynyt mies ei saanut yhteenotosta lainkaan fyysisiä vammoja. Hän on henkisestikin niin hyvässä kunnossa, että poliisi on jo pystynyt kuulemaan häntä. Miehelle vaaratilanne tuli täysin yllätyksenä.

Pistooli laukaistiin Stora Enson tehdastiloissa Tehtaantie 18:ssa useammin kuin kerran. Ammuskelu hajotti tehtaalla paikkoja, muun muassa lasia, mutta yritys ei ole vielä ehtinyt arvioida vahinkojen määrää.

Ampumavälikohtauksen yksityiskohdista tutkinnanjohtaja on vieläkin vaitonainen, koska osa tapahtumapaikalla olleista on vielä kuulustelematta.

Komisario Havusela arvelee tutkinnan vievän kaikkiaan useita viikkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.