Mainos

Heinolalle henkilöstöpankki

Heinolan kaupunki on perustamassa henkilöstöpankin hoitamaan työntekijöiden siirtoja vakanssilta toiselle. Järjestelmän perustamista vauhdittaa se, että kaupungin ja maalaiskunnan fuusioituessa taattiin työntekijöille työpaikka viideksi vuodeksi.

Heinolalaiset kysyivät pankkiinsa kokemuksia muun muassa Järvenpäästä ja Lohjalta. Kansliapäällikkö Esko Arasalon mukaan toiminta olisi todennäköisesti alkanut ilman fuusiosopimustakin, mutta myöhemmin.
-Kaupungin on järkevää hakea sopivin oksa sellaisille, joita ei enää tarvita vanhassa paikassaan tai jotka muutoin haluavat vaihtaa tehtäviä.

Heinolan maksaa palkkaa liki 1200 henkilölle. Heistä usean kymmenen arvellaan tarvitsevan vuosittain henkilöstöpankin apua. Kunnan sisäisen työvoimavälityksen on määrä alkaa syyskuussa. Sen jälkeen työpaikkaan on aina ensiksi kysyttävä väkeä henkilöstöpankista. Valtuustolle menevään esitykseen liittyy pykälä, jonka mukaan lyhyet, alle kolmen kuukauden sijaisuudet saisi täyttää vain poikkeuksellisesti, kaupunginjohtajan luvalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.