Mainos

Heinojen surmasta epäillyt vangittiin

Espoolaispariskunnan surman tunnustaneet neljä nuorukaista vangittiin tänään oikeudenkäynnissä Riihimäellä. Vangitsemiset tapahtuivat todennäköisin syin.

Poliisit

Riihimäen käräjäoikeus vangitsi tänään neljä espoolaista nuorukaista, joita epäillään espoolaisen Heinon pariskunnan surmasta. Kaikki neljä vangittiin epäiltynä kahdesta murhasta.

Oikeus katsoi näytön niin vahvaksi, että vangitsemiset tapahtuivat todennäköisin syin. Vangitsemisoikeuskäynti suoritettiin suljetuin ovin, koska tutkinta on kesken ja tekijöiksi epäillyt ovat yhtä lukuunottamatta alaikäisiä, siis alle 18-vuotiaita.

Nuorukaiset ovat kuulusteluissa katuneet tekoaan ja kertoneet poliisille tapahtuneesta avoimesti. Esimerkiksi ampuja on tunnustanut tekonsa. Jutussa on nostettava syyte viimeistään 16. marraskuuta.

Espoolainen aviopari Elise ja Martti Heino surmattiin viikko sitten Lopella. Heidän ruumiinsa upotettiin kasseissa Espoon merialueelle. Pidätetyt ovat kertoneet Lopen tapahtumien motiiviksi velan: Heino ei ollut suorittanut maksua, jonka oli luvannut.

Tiedoissa erheitä

Keskusrikospoliisi haluaa myös oikoa väärinkäsityksiä, joita on syntynyt surmapaikkana toimineen huvilan omistajien ja epäiltyjen välisestä suhteesta. Poliisille on nimittäin selvinnyt, että mökin omistavalla perheellä ja perheen 17-vuotiaalla pojalla ei ole mitään tekemistä surmatyön kanssa.

-Mökin omistajat ja perheen poika ovat täysin puhtaita, tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Harri Rahikka painottaa.

Mökin omistussuhteiden tiedotusvälineissä esiintyvien virheellisyyksien vuoksi syyttömän perheen ja pojan elämä on vakavasti häiriintynyt.

Mökin omistajat syyttömiäSurmatöistä epäillyt ovat Rahikan mukaan ilmeisesti käyneet aiemmin huvilalla, ja he olivat uskotelleet Heinoillekin sen olevan erään pojan sukulaisen omistuksessa.

-Myös me olemme erehtyneet siinä mielessä tässä kuulustelujen yhteydessä, Rahikka sanoo.

-Pojat ovat vaan tienneet mökin olemassaolon ja käyttäneet sitä surmapaikkana, kun he tiesivät ettei siellä silloin ole ketään, Rahikka jatkaa.

Surmatyö on Rahikan mukaan suunnitelmallisesti viritelty lähtien siitä, miten ja mihin Heinot saadaan ansaan.

-On myös käyty varmistamassa vielä, ettei siellä ole silloin ketään paikalla. Epäillyt ovat pitkään miettineet, mistä löytyisi paikka, mihin Heino saataisiin tulemaan, Rahikka sanoo.

Epäillyt ovat Rahikan mukaan myös käyttäneet hyväksi viatonta mökin omistajan poikaa.

-Häntä on pyydetty selvittämään, onko mökillä ketään silloin paikalla. Tämä poika ei siis kuitenkaan ole mitenkään osallisena surmatyössä, Rahikka painottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.