Mainos

Heinojen surmaajilla ristiriitaisia näkemyksiä

Heinojen pariskunnan surmanneiden poikien kertomukset poikkesivat toisistaan Kouvolan hovioikeudessa.

Kouvolan hovioikeus kuuli kaikkiaan kolme eri versiota siitä, mitä syytetyt tiesivät aikeista ennen Martti ja Elise Heinon surmia. 20-vuotiaan syytetyn mukaan Lopella oli tarkoitus vain kiristää Martti Heinoa, jotta tämä maksaisi pojille kännykkäbisneksestä saamatta jääneet palkkiot sekä noin 10000 euron velan. Hän väittää lainanneensa summan Heinolle pari kuukautta ennen surmia.

-Mökille en jäänyt, koska en halunnut edes tietää yksityiskohtia, miten kiristäminen tapahtuisi. Lupasin vain kuljettaa muut paikalle, 20-vuotias sanoi. Hän kiisti jyrkästi myös sen, että olisi viikkoa ennen surmia antanut muille tuhannen markan sitouttamisrahan, jotta nämä eivät perääntyisi suunnitelmista. Puukot hän sanoi antaneensa muille mökillä "varmuuden vuoksi".

Kolme muuta syytettyä ovat nimenneet 20-vuotiaan murhien pääarkkitehdiksi. Kaksi 18-vuotiasta syytettyä kertoi yhtäpitävästi siitä, että surmaamisesta oli keskusteltu, mutta he tulkitsivat keskusteluja ristiriitaisesti. Toisen mukaan oli jo etukäteen selvää, että molemmat Heinot surmataan, mutta toinen syytetty sanoi tajunneensa vasta ampumisten jälkeen, että tosi on kyseessä.

Valtionsyyttäjä: Molemmat oli päätetty surmata

Valtionsyyttäjä Matti Nissisen näkemksen mukaan pojat olivat yhdessä päättäneet surmata molemmat Heinot. Mäntylän mukaan Elise Heino piti kutsua mökille ja tappaa, jottei hän kertoisi kenellekään, mihin hänen miehensä oli kohtalokkaana päivänä lähtenyt.

18-vuotias syytetty kertoi ottaneensa kerran 20-vuotiaan kanssa puheeksi, ettei haluaisi surmata Eliseä. Keskustelu jäi hänen sanojensa mukaan kuitenkin siihen.

Päätekijäksi epäilty 20-vuotias vaatii hovioikeudessa murhasyytteidensä hylkäämistä kokonaan. 18-vuotiaat syytetyt katsovat syyllistyneensä avunantoon kahdessa tapossa. Hovioikeus jatkaa jutun käsittelyä keskiviikkona, jolloin kuullaan todistajia ja jutun loppulausunnot. Todistamaan on kutsuttu muun muassa Martti Heinon veli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.