Mainos

Heinäveden vesijohtoverkko tehokloorataan

Heinäveden kunnan koko vesijohtoverkosto joudutaan puhdistamaan, koska vedestä on löydetty koliformisia bakteereja. Verkostoon lasketaan voimakkaasti kloorattua vettä, jonka arvioidaan karkottavan bakteerit sekä vedessä mahdollisesti esiintyvän calici-viruksen.

Heinävedellä on sairastunut vatsatautiin yli 200 ihmistä runsaan parin viikon aikana. Potilasnäytteistä on löydetty calici-virusta. Viruksen yhdeksi tartuntalähteeksi on epäilty kunnan vesijohtovettä.
-Samalla rytinällä verkostosta poistuu myös calici-virus, jos sitä siellä on. Klooritasoa nostetaan toistaiseksi, jotta virus pysyisi kurissa, kertoo kunnan terveyskeskuksen johtava lääkäri Esa Silvennoinen.

Vettä jaetaan torilla

Heinäveden juomavedestä löydettiin viime viikolla kahtena päivänä koliformisia bakteereja. Bakteerien arvioidaan päässeen kiertoon, kun kunnan vesisäiliöitä puhdistettiin maaliskuun loppupuolella. Tätä ennen bakteereja ei ole löytynyt. Klooraus alkaa huomenna illalla ja jatkunee lauantaiaamuun. Voimakkaasti kloorattua vettä ei voi juoda eikä käyttää pyykin pesuun ja peseytymiseen. Veden on määrä olla juomakelpoista jälleen sunnuntaina, jos käyttökelvoton vesi on laskettu sitä ennen pois vesijohdoista.

Vettä jaetaan torilla ja kunnan varastolla. Jakelua jatketaan vielä pyhien jälkeenkin, koska pikkulapset ja klooriherkät ihmiset eivät voi juoda vettä, jossa on klooria kaksi milligrammaa litrassa. Kunnan pintavedenottamolle valmistuu uudet suodattimet noin kuukauden kuluttua, jonka jälkeen veden laatu paranee. Koliformisilla bakteereilla ei epäillä olevan yhteyttä vatsatautiin, sillä epidemia alkoi aiemmin. Heinäveden vesijohtovettä käyttää noin 2400 ihmistä. Vesilaitos on luvannut hyvittää kuluttajille tehokloorauksesta aiheutuvat ylimääräiset kulut vuoden lopussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.