Heinäluoman Nato-linjalle laaja tuki omilta

SDP:n puheenjohtajan paikasta kamppailevat ehdokkaat antavat vahvan tuen Eero Heinäluoman Nato-linjauksille.

Heinäluoman mukaan Suomi voi pysyä sotilasliiton ulkopuolella myös ensi vaalikauden, jos Suomen kansan enemmistö tätä tukee. Ehdokkaista ainoastaan yksi vierastaa tiukkojen kantojen ottamista seitsemän vuoden päähän.

SDP:n väistyvän puheenjohtajan vappupuhetta on ehditty tiedotusvälineissä tulkita SDP:n muuttuneeksi Nato-linjaukseksi - aikaisempi Nato-optio eli jäsenyyden mahdollisuus on nyt heivattu ainakin hamaan tulevaisuuteen.

Eero Heinäluoman mukaan Suomi voi pysyä sotilasliiton ulkopuolella myös ensi vaalikauden, jos Suomen kansan enemmistö tätä tukee.

SDP:n puheenjohtajakisan kärkiehdokkaisiin kuuluva Jutta Urpilainen pitää Heinäluoman puhetta hyvänä.

- Kun lukee tuon puheen kokonaisuudessaan siinä oli kaksi pääviestiä. Yhteistyö Naton kanssa on tervetullut ja että elämää on Naton ulkopuolellakin. Kyllä minä näistä viesteistä olen hänen kanssaan samaa mieltä.

MTV:n uutiset kysyi SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden näkemyksiä Heinäluoman Nato-linjaukseen. Kaikki muut tavoitettiin paitsi Ilkka Kantola. Heinäluoma saa puheelleen vahvan tuen.

Tarja Filatovin mukaan SDP:n kanta on nyt sanottu suoraan ja ääneen - samaan aikaan kun demarit uskovat kokoomuksen puskevan maata väkisin sotilasliiton jäseneksi.

Varapuhemies Johannes Koskinen taas pitää tärkeänä että Natoon ei mennä vastoin kansalaisten tahtoa.

Erkki Tuomiojan mukaan jäsenyys ei ole aikakysymys - toistaiseksi ei ole mitään syytä liittyä sotilasliittoon.

Ainoastaan Miapetra Kumpula-Natri ei halua lyödä ehdottomia aikatauluja kiinni vuosien päähän.

Ehdokkaita ei haittaa Heinäluoman puheen ajoitus juuri puheenjohtajavaihdoksen alle.

Sen sijaan SDP:n kansanedustajan Liisa Jaakonsaaren mielestä Heinäluoman olisi pitänyt jättää Nato-avaukset uudelle puoluejohdolle.

Lue myös:

    Uusimmat