Mainos

Heinäluoman kannatus kangertelee Helsingin vaalipiirissä

Kokoomus ja vihreät ovat voittamassa eduskuntavaalit Helsingin vaalipiirissä. Vastaavasti keskusta ja perussuomalaiset olisivat häviäjiä pääkaupungissa. Tämä ilmenee Taloustutkimuksen MTV:n uutisille ja Helsingin Uutisille tekemästä tutkimuksesta.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluomalla on yllättäen vaikeuksia saada jopa kansanedustajapaikkaan riittävä kannatus Helsingissä. Heinäluoma otti poliittisen riskin ja vaihtoi vaalipiiriä Uudeltamaalta Helsinkiin - samaan vaalipiiriin, josta yrittää ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Sosialidemokraatteja äänestäneistä Tuomiojaa kannattaa lähes 35 prosenttia - Heinäluomaa vajaat kuusi prosenttia. Puheenjohtajan edelle kiilaavat Rakel Hiltunen ja Tuula Haatainen.

Heinäluoma kamppailee Arto Bryggaren ja Jacob Södermanin kanssa viimeisistä demaripaikoista. Södermanin kannoilla on Päivi Lipponen.

Heinäluoma uskoo kuitenkin, ettei peliä ole vielä menetetty:

- Vaalikampanjathan alkaa varsinaisesti helmikuussa ja itse aloitin oman kampanjani tällä viikolla joten tästä se alkaa, ja jokainen ääni merkitsee ja äänet lasketaan maaliskuun 18.päivä.

Heinäluomaa on arvosteltu omienkin keskuudessa visioiden puutteesta, ylimielisyydestä, kabinettikähmyilystä. SDP:n ja SAK:n koneisto joutuukin panemaaan parastaan pelastaakseen Heinäluoman näissä vaaleissa.

Kokoomus menestyy tutkimuksen mukaan parhaiten Helsingissä

Tutkimuksen mukaan Kokoomus saisi yhden paikan lisää. Kärjessä vanhat tutut nimet Ben Zyskowicz, Sari Sarkomaa ja Jan Vapaavuori. Uutena nimenä läpi olisi pääsemässä rikoskomisario Juha Hakola. Tänään kilpailuun ilmoittautui yllättäen ex-puheenjohtaja Pertti Salolainen, joka epäilemättä nousee ääniharavaksi.

Myös vihreät on saamassa yhden lisäpaikan

Pekka Haaviston paluu kotimaan politiikkaan näyttää selvältä. Soininvaaran äänipottia ovat jakamassa myös Tuija Brax ja Anni Sinnemäki. Läpi näyttäisi menevän myös Johanna Sumuvuori ja Zahra Abdulla.

Jäätteenmäen aukko vie keskustalta yhden paikan

Mari Kiviniemen riskinotto näyttää kannattavan - hän on selvä ykkönen. Merja Vanhanen yltää kakkoseksi, mutta ei pääse Arkadianmäelle.

Ruotsalaisesta kansanpuolueesta jatkaa Astrid Thors. Vasemmistoliitosta Outi Ojalan äänet näyttää perivän nuorisoradikaalina tunnettu Paavo Arhinmäki. Arhinmäki tekee rakettimaisen nousun kansanedustajaksi.

Tutkimus tehtiin viime viikonloppuna. Siinä haastateltiin yli tuhatta helsinkiläistä. Puoluekannatuksen osalta virhemarginaali on +/- kolme prosenttiyksikköä. Ehdokasvalintojen osalta tulokset ovat suuntaa-antavia.

Laajempi luettelo kansanedustajien kannatuksesta luettavissa täällä aamulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.