Mainos

Heinäluomalta poliittinen uutispommi

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on räjäyttänyt puolueen Tulevaisuusfoorumin yhteydessä vuoden poliittisen uutispommin ilmoittamalla, ettei hän asetu ehdolle toiselle puheenjohtajakaudelle. Hän haluaa tällä päätöksellä ottaa vastuun vaalitappiosta. Heinäluoma yllätti Turussa ratkaisullaan käytännössä kaikki paikalla olleet.

Heinäluoman päätös syntyi viikko sitten. Puolueväestä hän kertoi ratkaisustaan ennalta vain puoluesihteeri Maarit Feldt-Rannalle ja puoluevaltuuston puheenjohtajalle Matti Ahteelle.

Heinäluoma myönsi, ettei ratkaisu ollut itsestään selvä eikä yksinkertainen. Hän toivoi, että puheenjohtajan vaihdos antaa kaikille puolueen kannattajille vahvan viestin, että SDP ottaa vaaleissa tulleen palautteen vakavasti.

Ennen kuin Heinäluoma ilmoitti lopullisesta ratkaisustaan, hän kertoi, että hänellä on paloa ja halua puheenjohtajan tehtävään. Hän sanoi myös viihtyvänsä puheenjohtajana.

"Jotain ratkaisevaa on täytynyt tapahtua viime päivien aikana"

- Paloa ja halua löydän itsestäni. Annettavaa Suomelle ja suomalaisille - sitäkin löydän sisältäni. Uskoa oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon suuriin tavoitteisiin ja luottamusta siihen, että politiikalla on väliä, hän viestitti.

Aate elää ja liike säilyy

Puheen tässä vaiheessa luultiin, että Heinäluoma ilmoittaa halustaan jatkaa puheenjohtajana. Myös toimittajat ehtivät tehdä arvionsa tällä perusteella ja median tekstiviestiuutiset lähtivät levittämään hetkeksi väärää tietoa Heinäluoman jatkoaikeista.

Mutta kolikolla on myös toinen puoli, kuten Heinäluoma mainitsi. Vasta puheensa loppupuolella hän kertoi varsinaisen ratkaisun.

- Kuunneltuani keskustelua pidemmältä aikaa tulen siihen johtopäätökseen, että minun on puheenjohtajana syytä ottaa selkeä vastuu vaalituloksesta. Olen päättänyt, että en asetu ehdokkaaksi puheenjohtajavaaliin, hän kertoi.

Siihen ei sitten ollutkaan enää paljoa lisättävää.

- Tehtävät ja ihmiset vaihtuvat, mutta aate elää ja liike säilyy.

Heinäluoma herkistyi kyyneliin, kun kiitti perhettään saamastaan tuesta. Kokouspaikalta hän poistui vaimonsa Satu Siitosen kanssa Turun harmaaseen säähän.

Lehdistötilaisuudessa Heinäluoma teki selväksi, että hän ei ole koskaan ehdolla mihinkään SAK:n johtotehtävään. Hän halusi näin leikata siivet kaikilta tähän viittaavilta huhuilta. Hän jatkaa puolueen puheenjohtajana kesäkuun puoluekokoukseen ja sen jälkeen helsinkiläisenä kansanedustajana. Hän vakuutti, että motivaatiota riittää kansanedustajan tehtävässä.

Heinäluoma ei liioin asetu kenenkään puheenjohtajaehdokkaan tueksi. Se ei hänen mielestään olisi edes sopivaa istuvalta puheenjohtajalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.