Heinäluoma yllättyi Stubbin valinnasta

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma pitää Alexander Stubbin valintaa ulkoministeriksi jossain määrin yllätyksenä. Heinäluoma muistuttaa tämän antaneen aiemmin aika kärjekkäitä lausuntoja. Stubb ei ole tullut mitenkään tunnetuksi Suomen ulkopoliittisen linjan edustajana, Heinäluoma muotoilee.

Hän toivoi Stubbin jatkossa toimivan uuden asemansa mukaan ja "koko Suomen ulkoministerinä".

- On syytä muistuttaa mieleen, että tasavallan presidentti edelleen johtaa ulkopolitiikkaa. Ulkoministeriltä tarvitaan hyviä yhteistyötaitoja sekä yhteistyössä presidentin ja muun valtioneuvoston kanssa että ulospäin.

Hän ounasteli valinnasta uusia paineita myös hallituksen sisälle ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ja EU-politiikassa. Kanervan lähtöpassit olivat Heinäluoman mukaan tässä vaiheessa jo väistämätön johtopäätös, kun edellytyksiä tehtävän hoitoon ei enää ollut. Asioiden puolesta hän olisi suonut Kanervan jatkavan ulkoministerinä.

- Päätös tehtiin yhdennellätoista hetkellä. Tämä haittasi jo koko politiikan kuvaa, eikä se ollut enää oikein eduksi Suomellekaan maailmalla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat