Mainos

Heinäluoma vetoaa paperisovun puolesta

SDP:n uusi puheenjohtaja Eero Heinäluoma toivoo paperityönantajien luopuvan osasta heikennysvaatimuksiaan, jotta jo kansantalouttakin uhkaava työtaistelu saataisiin loppumaan.

SDP:n uusi puheenjohtaja Eero Heinäluoma vetoaa paperityönantajiin alalla jo neljättä viikkoa jatkuvan työsulun lopettamiseksi.

Hänen mielestään nyt on aika todellisen sovun hakemiselle. Heinäluoma toivoi työnantajien luopuvan ylimääräisistä sopimuksen heikennysesityksistä nyt, kun työntekijäpuoli on osoittanut vastaantuloa ilmoittaessaan valmiutensa keskustella joulun ja juhannuksen seisokeista. Heinäluoman mukaan ensi viikolla on aika polttaa rauhanpiippua paperitehtailla.

SDP:n puoluekokouksessa Jyväskylässä pitämässään linjapuheessa Heinäluoma vaati hallitusta viemään eteenpäin uudistusta, jolla tasataan äitiys- ja vanhempainvapaasta aiheutuvat kustannukset kaikkien työnantajien kesken. Budjettiriihessä tulee hänen mukaansa tehdä päätös pienituloisten aseman parantamisesta siten, että toimeentulotuesta poistetaan asumisen omavastuuosuus.

Verotuksesta puhuessaan Heinäluoma varoitteli veropopulismista, jossa verojen alentaminen nähdään kaikkien taloudellisten ongelmien ratkaisuna. Pääasiaa eli verojen tarvetta julkisten sitoumusten toteuttamiseen ei tule unohtaa.

Heinäluoman mielestä veropopulismi leviää kuin tauti. Seurauksena on veropohjan kiihtyvä rapautuminen ja julkisen talouden umpikuja.

- Veroja ei tarvitse rakastaa, mutta verotusta on puolustettava, jos haluamme turvata koulun, terveydenhoidon ja vanhustenhoidon laadun sekä kohtuullisen sosiaaliturvan.

Puoluekokouksen päätöspäivänä myös kansanedustaja Matti Ahde palasi puolueen johtotehtäviin. Ahde valittiin SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 11.6.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.