Mainos

Heinäluoma: Valtion omistajakuvaa selkeytettävä

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut SDP:n puheenjohtaja perää myös keskustelua puuhuollosta ja eettisestä sijoittamisesta.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoman mielestä kuvaa valtion omistuksesta pitää selventää.

- Valtiolla on iso potti omistusta, mutta ei välttämättä enää osake-enemmistöä yhtiöissä. Nyt on keskusteltava siitä, onko valtio vain passiivinen tekijä vai ottaako se kantaa yhtiön päätöksiin, Heinäluoma toteaa MTV:n Huomenta Suomessa.

- Pörssiyhtiöistä puhuttaessa valtiolla oltava selkeät pelisäännöt, aina kun asioihin joudutaan puuttumaan jälkikäteen, tilanne on paljon huonompi. Hallituksen ministereiltä tulee toisistaan hyvinkin erilaisia kantoja. Kukaan ei tunnu tietävän, mitä hallitus haluaa.

Puheenjohtajan mukaan puuhuollosta puhutaan liian vähän.

- Puun käyttö muodostaa yhden suomalaisen yhteiskunnan tukijaloista. Meidän on keskusteltava siitä, kuinka turvaamme puunsaannin.

Heinäluoma perää maailmalla yhä enemmän käytävää eettisen sijoittamisen keskustelua myös Suomeen.

- Kemijärvellä tehtaan lopettamisella on valtava vaikutus Itä-Lappiin, kuten myös Summan tehtaalla Kymenlaaksoon. Sekä Kemijärven että Summan tehtaat ovat molemmat kannattavia tehtaita. Raaka-aineiden saantiin voidaan vaikuttaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo keskustan ryhmän luottavan hallitukseen.

- Yhtiö käynnistää toimet, ei valtio. Valtion omaisuutta on hoidettava niin, että omaisuuden arvo kasvaa ja aluepoliittiset vaikutukset otetaan huomioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.