Mainos

Heinäluoma vaatii kokoomukselta nopeaa Kanerva-kantaa

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma toivoo, että kokoomus ratkaisee nopeasti suhtautumisensa ulkoministeri Ilkka Kanervaan (kok.).

Heinäluoma arvostelee kokoomusta siitä, että se on viikkoja kestäneen kohun aikana antanut Kanervalle vain ehdollisen tuen. Puolue on hänen mielestään toiminut kummallisesti ilmoittaessaan, että ulkoministerillä on luottamus "toistaiseksi" tai "näillä tiedoilla". Näin on SDP:N puheenjohtjan mielstä luotu jatkuvan keskustelun kehä.

TV1:n Lauantaiseurassa vieraillut Heinäluoma sanoi, että kokoomuksen tulisi päättää, tukeeko se ulkoministeriä. Nyt vallitsee jatkuva epävarmuus siitä, onko sitä luottamusta todellisuudessa olemassa vai ei.

Heinäluoman mukaan ratkaisuja tulisi tehdä ensi viikon aikana, koska tapaus alkaa vaikuttaa Suomen uskottavuuteen ulkoasiain hallinnan osalta. Hän sanoi, että SDP ei aio tehdä välikysymystä asiasta. Välikysymys varataan suuria ihmisjoukkoja ja heidän elämäänsä koskeviin asioihin.

- Toivon, että tämä asia saadaan kuntoon hallituksen ja kokoomuksen omin toimin.

"Media voisi palata asialinjalle"

Heinäluoma pitää surullisena, että politiikasta on yhä enemmän tullut yksityisasioiden käsittelyä.

- Tällaiset asiat vievät politiikan palstat ja ihmisten arjen asiat jäävät vähemmälle huomiolle. Toivoisin, että jossain vaiheessa myös kansalaiset ryhtyisivät uudelleen antamaan arvoa sille kuuluisalle asialinjalle. Heinäluoma arvosteli myös pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) esittämää näkemystä tiedotusvälineiden roolista.

- Se näkyi kannanotossa siitä, että mediassa käsitellään liikaa yhteiskunnan epäkohtia ja puhutaan liikaa siitä, miten on huono-osaisuutta. Pitäisi puhua enemmän siitä miten asiat ovat hyvin.

Heinäluoma ei halunnut kertoa, kuka on hänen suosikkinsa SDP:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hän arvioi kisan olevan niin tasainen, että voittaja selviää vasta puoluekokouksen viime hetkillä.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.