Mainos

Heinäluoma tulistui Kiviniemen vaalitenttiväitteille

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei sulata pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) puheita työperäisestä maahanmuutosta. Kiviniemi syytti Heinäluomaa MTV3:n vaalitentissä flirttailusta rasismin kanssa.

Pääministerin puheet sopivat Heinäluoman mielestä huonosti pääministerin toimenkuvaan ja SuomiAreenan henkeen.

- Hallituksen suunnitelmien kritikoimisella ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa. Kiviniemeltä on jäänyt huomaamatta, että järkevissä EU-maissa kaikissa pyritään säätelemään maahanmuuttoa. Näin on muun muassa Tanskassa, Saksassa ja Englannissa jne.

Kiviniemi väistää hänen mielestään rasismipuheillaan asiallisen maahanmuuttokeskustelun.

- Leimakirveet heiluvat. Kiviniemen lausunnot ovat suomalaisten aliarviointia, ja niillä yritetään vain sulkea suita maahanmuuttokeskustelulta.

Sdp:n ryhmäjohtaja muistuttaa, että työperäinen maahanmuutto perustuu siihen, että täällä on tekemätöntä työtä ja avoimia työpaikkoja.

- Näin ei nyt ole. Maassa on 300 000 työtöntä ja 100 000 piilotyötöntä, joille pitäisi antaa työllistymisen mahdollisuus. Työttömien joukossa on poikkeuksellisen paljon maahanmuuttajia. Joka neljäs maahanmuuttaja on työtä vailla jo nyt.

- Pitäisi olla itsestään selvää, että työttömyyden kasvaessa työperäisen maahanmuuton tarve vähenee. Tätä ei hallitus tunnusta vaan haluaa työttömyydestä huolimatta lisätä ulkomaisen työvoiman houkuttelua maahan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.