Mainos

Heinäluoma toiveikas IMF-uudistuksesta

EU:n mielestä valuuttarahaston päätöksenteossa ääniosuuksien pitää nykyistä paremmin heijastaa maiden kansantalouksien kokoa ja osuutta maailman kaupasta.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma on toiveikas, että EU:n kannattama uudistus kansainvälisen valuuttarahaston päätöksentekoon on menossa läpi.

Valuuttarahaston vuosikokoukseen Singaporessa osallistuvan Heinäluoman mukaan vaadittava enemmistö saadaan todennäköisesti kokoon. Lopullinen ratkaisu nähdään äänestysten päättymisen jälkeen huomenna.

Jos ensimmäisen vaiheen uudistus onnistuu, aikoo Suomi EU:n puheenjohtajana ajaa seuraavan vaiheen uudistuksia vielä loppuvuonna.

EU-maat ovat samaa mieltä, että valuuttarahaston päätöksenteossa ääniosuuksien ääniosuuksien pitää nykyistä paremmin heijastaa maiden kansantalouksien kokoa ja osuutta maailman kaupasta. Ensimmäisessä vaiheessa ollaan tekemässä vain pientä korjausta nostamalla Kiinan, Etelä-Korean, Turkin ja Meksikon äänivaltaa. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus korjata kaikkien maiden äänimääriä.

Heinäluoman mukaan Suomi tukee uudistuksia, koska IMF on Suomen kaltaisille pienille maille tärkeä väline maailmantalouden seurannassa.

- IMF on oikeastaan ainoa paikka, missä kaikki maat voi olla läsnä kun puhutaan siitä, miten maailmantalouden ongelmia ratkaistaan.

Kokouksessa nähtiin maailmantalouden tilanne melko lupaavana, mutta huolta herättävät öljyn hintakehitys ja WTO-neuvotteluiden jumittuminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.