Heinäluoma tarjoaa Siimestä SDP:n presidenttiehdokkaaksi

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma tarjoaa Suvi-Anne Siimestä yhtenä mahdollisena nimenä puolueensa ehdokkaaksi seuraavissa vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Heinäluoma kehuu Ilta-Sanomien haastattelussa odottaneensa, milloin tällainen ajatus nousee keskusteluun.

- Kun Siimes oli politiikassa, huomasin, että kansalaiset arvostivat hänen itsenäisyyttään ja poliittista osaamistaan. Hän on ajattelultaan hyvin moderni ja kansainvälinen, yleishumanisti. Monessa mielessä hän edustaa ja edusti jo aikanaan uuden aikakauden poliitikkotyyppiä: katsoo asioita perinteisten raja-aitojen ohi. Sitähän presidentin pitää tehdä, Heinäluoma perustelee ideaansa.

Siimes itse ei ota vielä kantaa mahdolliseen ehdokaskosintaan. Hän sanoo, että vastauksen näkee sitten, kun joku tulee kysymään.

- En pidä tällaisia keskusteluja ajankohtaisina, koska on hyvä ensin keskustella rauhassa läpi presidentin valtaoikeudet. Eikö se ole yleensä niin, että kun tiedetään, minkälainen virka on tulossa, sitten vasta pannaan työpaikkailmoitus kehiin, Siimes vastaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Siimes jätti ovet paukkuen vasemmistoliiton johtamisen ja koko puolueen pari vuotta sitten. Myöhemmin hän kertoi, että ajatteli jossain vaiheessa puolueriitoihin kyllästyneenä hakea "poliittista turvapaikkaa" SDP:stä.

Vähän aikaa sitten vasemmistoliiton kansanedustaja Claes Andersson epäili, että Siimes olisi lähdössä seuraaviin eurovaaleihin ja ilmeisesti kokoomuksen ehdokkaana. Siimes kiisti tämän tuoreeltaan ja sanoi, ettei ole lähdössä minkään puolueen ehdokkaaksi.

Siimeksen lisäksi Heinäluoma tarjoaa toisenkin uuden nimen presidenttikeskusteluun. Hän sanoo, että kansanedustaja ja ex-piispa Ilkka Kantolassa on "koivistomaista fundeeraajaa" ja ominaisuuksia, jotka sopivat hyvin arvojohtajapresidenttiin.

Päivänpolitiikan jättänyt Paavo Lipponen on tehnyt selväksi, ettei hän lähde presidenttiehdokkaaksi. Mahdollisena SDP:n ehdokkaana pidetty Erkki Liikanen tuntuu Heinäluoman mukaan viihtyvän erinomaisen hyvin Suomen Pankissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat