Mainos

Heinäluoma: Suuryritysten puheet ja teot eivät kohtaa

"Globaalit suuryritykset kääntävät katseensa muualle, kun tarvittaisiin vastuun kantamista", arvostelee SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma.

Eero Heinäluoma

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma arvostelee suuryrityksiä yhteiskuntavastuun pakoilusta niiden irtisanoessa henkilöstöään taloudellisesti kannattavista yksiköistä.

Heinäluoma muistuttaa työnantajia heidän omista puheistaan ja ohjelmista, joissa yritysten omaa yhteiskuntavastuuta korostetaan.

Heinäluoman mukaan vaikuttaa siltä, että "työantajaleirissä pyöritellyt opintoaineistot yhteiskuntavastuusta ovat valuneet täysin hukkaan ja jäävät pelkäksi messuaineistoksi".

- On erikoista, että huippukoulutettu työvoima sekä lähes ilmaiset hyvinvointipalvelut kelpaavat kyllä, mutta kun pitäisi ottaa ympäröivästä yhteisöstä hieman vastuuta, globaalit suuryritykset kääntävät katseensa muualle.

Sen sijaan Heinäluoma kiittelee pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka ovat turvanneet omaa kasvuansa pitämällä huolta omasta henkilöstöstään. Heinäluoman mukaan onkin havaittavissa selkeä ero suhtautumisessa työntekijöihin suuryritysten ja pk-yritysten välillä. Pk-yrityksissä kannetaan vastuuta paremmin siitä huolimatta, että näissä yrityksissä ei ole laajoja yhteiskuntasuhde- tai henkilöstöosastoja.

Heinäluoma muistuttaa vastuun kannosta myös valtiota ja puolustusministeriötä. Hän pitää kyseenalaisena etenkin Hämeenlinnan pukutehtaan lakkauttamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.